Plaza Magazine

KäNSLA FöR STIL

Emilia de Poret ser upp till Daphne Guinness och blir starstruck av Franca Sozzani.

- Text Eva Magnuszews­ka Foto Matthias Huss

Vems stil i världen är du mest avundsjuk på?

– Utan tvekan Daphne Guinness. Genom sitt gedigna modeintres­se, sin nära relation till några av världens främsta modedesign­er, samt sin generösa shoppingbu­dget, har hon en minst sagt imponerand­e modesamlin­g.

Hemma hos dig är …

– Inrednings­konceptet ”Marie Antoinette on acid”. Vilket är ditt äldsta plagg som du fortfarand­e använder?

– En svart figursydd kavaj från Dolce & Gabbana med 15 år på nacken. Den är fortfarand­e lika aktuell och i ”mint condition”. Om du kunde resa i tiden, vilken epok skulle du återvända till?

– 1960-talet. La dolce vita! Mest spelat i din Spotify just nu?

– Kim Cesarions debutalbum Undressed och Tiaans debutep. Båda två är helt magiska och signade till mitt produktion­sbolag Aristotrac­ks.

Vilket är ditt första stilminne?

– Min mamma. Hon är min stilförebi­ld. Något party i världen som du skulle kunna tänka dig att planka in på?

– The Met Gala. Jag har hört att det är ganska stelt men jag

skulle gärna vilja vara en fluga på väggen bara för att kunna se gästernas kreationer.

Modeköp du ångrar?

– En aftonklänn­ing från Roberto Cavalli som inhandlade­s för många, många år sedan. Den hänger kvar i garderoben som en påminnelse om vad dålig smak är! Vad misslyckas du alltid med i köket?

– Min svärmors ostsufflé. C’est une catastroph­e!

Vad är din vardagsklä­dsel?

– Som stressad småbarnsma­mma slänger jag snabbt på mig ett par svarta jeans, en skjorta och en skinnjacka. Är jag ambitiös lämnar jag förskolan i ett par höga klackar.

Favoritpla­gg?

– En svartvit-randig kavaj från Givenchy vår/sommar 2010, en exakt kopia av David Bowies ikoniska kavaj som han bar på 1970-talet.

Drömplagg?

– Just nu drömmer jag om att få specialbes­tälla ett plagg från den svenske designern Leonard Kocic. När var senast du blev starstruck?

– När jag satt bakom Franca Sozzani och Grace Coddington på ett flyg på väg till ett modeevent på Sicilien.

 ??  ?? ÅLDER: 38 år. BOR: Stockholm. GöR: Sångare och låtskrivar­e som bland annat driver skivbolage­t Aristotrac­ks. Dessutom stilikon i vid bemärkelse som ofta syns som modeexpert i TV4:s Nyhetsmorg­on.
ÅLDER: 38 år. BOR: Stockholm. GöR: Sångare och låtskrivar­e som bland annat driver skivbolage­t Aristotrac­ks. Dessutom stilikon i vid bemärkelse som ofta syns som modeexpert i TV4:s Nyhetsmorg­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden