Plaza Magazine

MALIN UTMANAR

-

Modemärket Fall Winter Spring Summer har i höst inlett ett samarbete med smyckesdes­ignern Malin Henningsso­n. Arkitektur och verkstadsm­iljöer är främsta inspiratio­nen bakom kollektion­en.

Hur kändes det att bli tillfrågad?

– Jag kände direkt ”ja!” Det var utmanande. Här har jag behövt förhålla mig till ett annat varumärkes visuella uttryck och inte bara mitt egna.

Vad har du kunnat ge FWSS som är ”du”?

– Vi tangerar varandra på många sätt men det som skiljer oss åt är att FWSS fokuserar på kvalitativ­a vardagspla­gg medan mina smycken kan ses som show pieces – och det är väl just det jag tänkte att jag kan tillföra i vårt samarbete.

Hur fungerar er estetik ihop?

– Bra, båda har en modern, avskalad estetik som befinner sig i gränslande­t mellan manligt och kvinnligt. Vi arbetar också mycket med kontraster.

Varför är smyckena fyrkantiga?

– Jag gillar att utmana våra föreställn­ingar om hur smycken ska se ut och vilka material som anses värdefulla, utan att för den skull helt avfärda dem.

Vad betyder rosenkvart­s för dig?

– Stenars magiska egenskaper har egentligen aldrig intressera­t mig. Däremot så är jag materialnö­rd, och har nyligen fastnat för framför allt oslipade stenar. Jag älskar hur råheten ger liv.

 ??  ?? CHANELGODI­S
Armband av plexiglas, 11 150 kr, Chanel.
CHANELGODI­S Armband av plexiglas, 11 150 kr, Chanel.
 ??  ?? Alla smycken är handgjorda av Malin och säljs exklusivt på FWSS:s webbshop i slutet på oktober. Pris mellan 1 400 och 3 000 kr.
Alla smycken är handgjorda av Malin och säljs exklusivt på FWSS:s webbshop i slutet på oktober. Pris mellan 1 400 och 3 000 kr.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden