Plaza Magazine

Höstlöv & art déco

Plazas inrednings­redaktör Alexandra Ogonowski listar säsongens bästa formnyhete­r.

-

SKÖNA THONET

Äntligen en loungestol för Thonet. Nigel Coates har lyckats skapa den perfekta formen som förvisso påminner om den klassiska kaféstolen, men som både är skönare och lite snyggare. Lehnstuhl är ännu ej prissatt.

BOHINC FÖR SKULTUNA

Höstens utan tvekan finaste produkt är formgiven av omtalade smyckesdes­ignern Lara Bohinc. I kollektion­en

The London collection, som är ett samarbete med Skultuna, ingår vackra ljuslyktor och bokstöd i utstansad mässing med Laras klassiska art décomönste­r. Säljs på NK och Skultuna, samt i Lara Bohincs egna butik i London. Pris från 498 kr.

INSIDAN RÄKNAS

Nya soffan Undercover sofa av Anna von Schewen är designad med avtagbart tyg på ryggkuddar­na. På insidan finns en spännande färgglad överraskni­ng som passar den som lätt tröttnar på sina möbler och behöver lite förnyelse. Den finns i en mängd olika modulkombi­nationer. Pris från 65 000 kr, Zanotta.

BLACK IS BACK

Vi går mot mörkare tider inte bara vad gäller säsong utan även inredning. Hetast just nu är saker som står i konstrast till det skandinavi­skt vita. När det kommer till blandare så har det gått från just vitt till mässing och nu äntligen sobert svart. Blandaren Tara black kostar 8 000 kr, Dornbracht.

INRED MED NATUR

När löven börjar falla tänker jag mer och mer på de olika alternativ som finns för att behålla grönska och natur i sin omgivning. Just nu drömmer jag om en murrig matsal med fantastisk takbelysni­ng som omfamnas av tapeten Palm jungle från Cole & Son. Pris 1 276 kr/rulle.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden