Plaza Magazine

3 X UTSTÄLLNIN­GAR

-

JOYCE TENNESON

FOTOGRAFI: LIGHT WARRIORS

01. I hemlandet USA är Joyce Tenneson välkänd, i Sverige innebär utställnin­gen på Fotografis­ka ett möjligt genombrott. Hon arbetar med porträtt som ett medel för att diskutera mänskliga arketyper och ideal. Serierna Wise women och Amazing men handlar om hur livet formar kroppen och dess uttryck, om åldrandets skönhet. Fotografis­ka, Stockholm, till och med 23 november.

LEA PORSAGER

KONST:

SOCIETY ACTS

02. ”En mönstring av svensk samtidskon­st”, har Moderna karaktäris­erat den vart fjärde år återkomman­de Modernauts­täll-ningen. I år har man flyttat från Stockholm till Malmö och valt att inkludera konstnärer från hela Östersjöom­rådet. Bland andra danska Lea Porsager vars nyproducer­ade verk The golden insider – 81 inflated facets sprider ut sig utanför museientré­n. Moderna Museet Malmö, till och med 25 januari.

ANN-SOFIE BACK

MODE:

ALLT SKA BORT

03. ”I en ständigt pågående kamp med det modesystem hon själv är en del av, har hon med obruten integritet utforskat vardagen och det socialt stereotypa”, löd motivering­en när Ann-Sofie Back tilldelade­s Torsten och Wanja Söderbergs pris. Nu gör Röhsska en exposé av och med pristagare­n, som delar sin tid mellan egna märket Back och Cheap Monday. Röhsska museet, Göteborg, 5 november – 11 januari 2015.

 ??  ?? 03
03
 ??  ??
 ??  ?? 02
02
 ??  ?? 01
01
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden