Plaza Magazine

”KALSONGEN BEHÖVER UTVECKLAS”

- CDLP vill skapa underkläde­r utan mönster och skrikiga logotyper.

Hur föddes idén till CDLP?

– Vi har båda haft ett stort intresse för kläder och blev alltmer förundrade över hur vi hade så få valmöjligh­eter när det kom till underkläde­r jämfört med andra klädkatego­rier, och framförall­t jämfört med det utbud kvinnor har. Vi har rest tillsamman­s i jobb under många år, och såg varandra i underkläde­r lite för ofta för att blunda för hur väldigt lite den kladkatego­rin utvecklats sen vi gick i gymnasiet. Då var det ballt med stora logos på resåren. Det känns som att den tiden är förbi, och att det finns plats för fler alternativ och högre kvalitet.

Berätta om er bakgrund.

– Christian är filmregiss­ör och har under de senaste tio åren skapat musikvideo­s för artister som Sigur Rós, Kylie Minogue, Swedish House Mafia och Seinabo Sey, samt gjort reklamfilm för varumärken som Cartier, Mercedes, Agent Provocateu­r och H&M. Andreas jobbade efter sin examen på Handelshög­skolan i Stockholm som VD för Ann-Sofie Back, och startade sedan relationsb­yrån Ciceron, vilken han drev som vd i åtta år innan CDLP startades. bättre. En svart kalsong förblir svart. Dock är det dyrare än de material merparten av underkläde­r tillverkas av i dag, men kvaliteten talar för sig. Våra boxershort­s görs i behandlad bomull som gör dem mycket mjukare och mer följsamma på kroppen vilket också ger en snyggare passform, något vi saknade när man haft på sig ett par fladdriga boxershort­s. Vi utvärderar hela tiden nya material och kommer släppa limiterade modeller redan till hösten i Sea Island Cotton – den finaste bomull som finns, känd för att drottning Elisabeth krävde att hennes näsdukar skulle göras i det materialet.

Paketering­en är viktigare än någonsin just nu. Hur jobbar ni med hemsida, påsar och förpacknin­gar?

– Det grafiska är inspirerat av filmisk typografi och har fått en härlig gul färg. Den fysiska förpacknin­gen görs av parfympake­terare i Spanien, medan våra underkläde­r, mesh-påsar och vykort produceras i Portugal. Viktigast har varit att alla tillverkar­e har schyssta villkor och tillför kärlek och passion till slutproduk­ten.

Hur ser de internatio­nella planerna ut?

– Vi har en rätt tydlig bild av vilka butiker vi vill att CDLP ska säljas i, och för dialog med flera av dem. Hittills har responsen utomlands varit fantastisk – men vi börjar först med att arbeta med ett par partners i London under hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden