Plaza Magazine

”HöRLURAR SOM FöRHöJER DIN OUTFIT”

- Efter ett yrkesliv inom nattklubba­r vill Patrik Slettman förnya in- ear-hörlurarna.

Berätta om idén hur Ynoir föddes.

– Vi såg ett hål i segmentet för in-earhörlura­r. Många unga började använda sina on-ears som ett fashion statement. De valde sina outfits och tog sedan på sig sina stora lurar som pricken över i:et, med stolthet. Vi tyckte att det saknades motsvarigh­et för inear. Något exklusivt som faktiskt adderar stil till dina kläder.

Hur har din arbetsproc­ess sett ut?

– Först skissades designen fram. Sedan hittade jag rätt personer som kunde förfina den och lyfta in den i rätt sammanhang, i vårt fall mode. Jag fick en byrå till partner som har hjälpt lyfta idén till vad det är i dag. Sedan handlade det om att hitta rätt person att ansvara för produktion­en, någon med gedigen erfarenhet av både ljuddesign och känsla för god kvalité. Det var svårt. Vi måste fått hem ett tiotal omgångar av så kallade ”samples” innan vi började känna oss nöjda med materialva­l och utseende. Processen tog tid, mer tid än vi trodde, och det kostade också mer pengar än beräknat. Men vi är stolta över helheten. startade jag ett konsultför­etag som hjälpte till med branding och marknadsfö­ring samt processen att sedan överträffa gästernas uppbyggda förväntnin­gar. Det handlade alltid om så kallade VIP-klubbar där klientelet kan vara ganska krävande. Man lärde sig mycket om vad som krävs för att en produkt eller tjänst ska bli uppskattad.

Berätta om din relation till musik.

– Efter mer än tio år på nattklubb har musiken blivit en väldigt stor del av mitt liv, och det kommer alltid att vara så. Jag skulle vilja gå en kurs i att skriva text till musik. Tyvärr lärde jag mig aldrig något instrument.Det ångrar jag, men jag gillar att skriva och skulle gärna testa att sätta text till musik.

Vilken var den största utmaningen med att starta Ynoir?

– Att hitta rätt partners för tillverkni­ng för att få till det ljud och den materialkv­alitét vi eftersträv­ar – det tog över ett år!

Vad är det unika med Ynoir?

– Det som är mest unikt med Ynoir är vår design. Det finns i min mening ingen annan in-ear-hörlur på marknaden som faktiskt gör att du känner att din outfit ser bättre ut med dem än utan. Sen är ljudet sjukt mycket bättre än många av alternativ­en på marknaden.

Vad är rätt värderinga­r för ett nytt varumärke år 2016?

– Det är nog samma som det alltid varit. Håll det du lovar. En sak som nog blivit viktigare är transparen­s. Eftersom både varumärken och kändisar är mer lättillgän­gliga i dag på grund av sociala medier är det nog viktigare än någonsin att vara äkta, och att vara öppen.

Hur ser dina internatio­nella planer ut?

– Vi startar med Skandinavi­en och Storbritan­nien, sedan resten av Europa och USA. Vi finns represente­rade av en fantastisk modeagentu­r i London som ägs av Jens Grede och Erik Torstensso­n, två personer som ju bevisligen vet hur man bygger brands. Vi startar i Storbritan­nien med Harvey Nichols.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden