Plaza Magazine

GUCCIS ANSIKTE

På ett hotellrum berättar James Franco om världens bästa dåliga film, The Room. Och rollen som fotomodell.

- TEXT: GUNNAR REHLIN

J

despelare i tv-serien ”Nollor och nördar” – och, som det heter, ”he has not looked back since”. Sen dess har vi kunnat se honom i filmer som ”James Dean” (Dean och Marlon Brando är hans förebilder), ”Lovelace” (som Hugh Hefner),

”127 timmar”, ”Oz”, ”Pineapple Express”, ”Spring Breakers” och den Stephen King-baserade tv-serien ”11/22/63”. Han verkar inte sky någonting, James Franco gör stora Hollywood-filmer och små indiefilme­r i samma rasande tempo. Mycket blir dåligt.

– På en inspelning vet man aldrig vad som ska hända. Man talar om hur bra det ska bli och när filmen sedan är klar visar det sig att det blivit otroligt dåligt. Men tro mig när jag säger att jag verkligen satsar allt när jag filmar och hoppas att det ska bli bra.

– Jag ville bli James Dean. Så träffade jag Seth Rogen och Judd Apatow och vi gjorde ”Nollor och nördar” och så blev det komedi. Jag ville testa annat, jag gjorde drama, men det gick inte så bra. Så träffade jag Seth och Judd igen, och vi gjorde ”Pineapple Express” och det blev ju bra. Och jag insåg att kanske var min karriär inte där borta, kanske var den här. Jag lärde mig att man måste acceptera vem man är, att man måste lära känna sig själv.

Under åren har Franco varit en flitigt anlitad fotomodell och ofta omskriven för sin klädstil. Han har jobbat med 7 For All Mankind, Gucci och Stuart Weitzman. Under det senaste året har han promotat herrparfym­en Coach for Men och även i övrigt höjt coach-designern Stuart Vevers till skyarna.

– Jag älskar mode. Jag älskar att samarbeta och Stuart och jag har i mycket samma smak.

Jag älskar verkligen det han gör. Om han ville ha mina idéer kring hur en läderjacka ska se ut så skulle jag gärna ge honom det – fast han klarar sig bra utan mig.

– Stuart inriktar sig mycket på amerikansk­t 50– och 70-tal, och det är där som min smak också ligger. Att jobba med Stuart är som när man skriver på för en film. Det fungerar bäst om man är i synk med sin regissör. Så är det med Stuart och mig.

James Franco säger hej då med sitt leende. En tid efter vårt möte anklagades James Franco för att antastat unga kvinnor på inspelning­ar. Han förnekar anklagelse­rna. π

www.galleriaac­cademiafir­enze. benicultur­ali.it

Favoritmin­ne från Venedig?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden