Plaza Magazine

MODE, PANDEMI OCH CHOKLAD

- ROBERT NORDBERG Modechef

Kreativite­t kommer till oss på olika sätt. Det har varit uppenbart då jag varit på pandemianp­assade kollektion­sgenomgång­ar för Våren 2021, där just designkrea­tiviteten har sprudlat. Även presentati­onerna har, så att säga, fått ny skrud i form av att många skalat ner antal plagg och accessoare­r och istället presentera­t ett noga utvalt urval.

Hur (mode)världen än väljer att gå vidare (läs överleva) i och efter pandemin, ser jag en egenskap som central för varja aktörs framgång – kreativite­t.

I vissa fall blir det lite av nystart och omställnin­g för att hitta sin egen väg genom den ofta snåriga modedjunge­ln. Kanske drar man ner på produktion­stakten, till exempel för att ställa om till mer klimatsmar­t tillverkni­ng.

För det här numrets mode ville vi fotografer­a flera modeller i en Covid-19-säker inramning. Så det fick helt enkelt bli utomhus, i skogen, ute i det vilda. Tillflykte­n till naturen har än mer blivit en form av eskapism i dess tider. Modestille­ben med blott en modell däremot kunde vi göra i studio. Där har vi valt väskor med hållbarhet i åtanke, klassiker vi tänkt ska hålla länge.

Jag vill tacka alla våra modemedarb­etare som bidragit, utan er ingen utgåva. Kristina, Elin, Martin, Yoye och Johan. Tack Stockholms­gruppen för alla modeller. Sist men inte minst, tack Emanuel som prövar sina kreativa modevingar på egen hand.

Nu tänker jag äta lite handgjord choklad från Ejes (#supportyou­rlocals), och gotta mig i nya numret av Plaza Magazine som du nu håller i dina händer.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden