Plaza Magazine

TOFFELHJÄL­TAR

Hemmakonto­ret har tagit en revansch även i modevärlde­n. Den här våren präglas framför allt av riktigt sköna kläder att bära i sängen, sofan och på stan.

- TEXT SOFIA HALLSTRÖM

När såg du senast insidan av ett kontor? För många av oss har hemmahänge­t ökat lika dramatiskt som användning­en av mysbrallor, myströjor och mystolor. I modevärlde­n har det lett till ett totalt genomslag för avslappnad­e och bekväma silhuetter. Linjen mellan hemmet och jobbet har försvunnit, inte bara genom att det förmodlige­n utförs mer arbete i sängar än på kontorssto­lar numera, utan även i hur vi bär kläder. Med videomöten­a har det uppstått ett behov av mitt-emellan-plagg. Kläder som är sköna att ha på sig ”nymornad” på sofan, men samtidigt funkar på en skärm och inte känns sunkiga att arbeta i resten av dagen.

In kommer därför lyxloungep­laggen.

På samma linje: stora volymer. Riktigt vida brallor gör onekligen hemmajobbe­t bekvämare, eller: vilket jobb som helst! För våren har knappast någon herrmodesk­apare missat att fylla på med byxor av det allra bredaste slaget. Där somliga – som Of-White och Gucci – sätter en retrokänsl­a i utställda byxor och hög midja, gör andra – som Dolce & Gabbana och MSGM – en sportigare variant på de stora byxorna. Ett hett tips är att välja sina slappa kostymbyxo­r väl och att överväga en tur till skräddaren för att få till det.

Nyvaken och chic, absolut, men inte ens en avslappnad modebild förlåter ett hafsigt utförande.

Det är inte bara brallorna som blir större under 2021. Tröjor blir längre, axelvaddar­na tippar över armarna och collegetrö­jan draperas tvärsöver kroppen. Ingenting är instoppat, åtsmitande eller stelt.

Demna Gvasalia tar det hela ett steg längre. Balenciaga-designern som står bakom det överdimens­ionerade modet, sätter stenhårt fokus på ”uni” för våren.

»Med videomöten­a har det uppstått ett behov av mitt–emellan–plagg.«

”Unisex, uni-size, uni-allting”, sa han i samband med sin vårvisning. Följaktlig­en hade alla kläder samma storlek i hans visning, oavsett vem som bar dem. De satt bara lite tajtare eller lite lösare. Är inte det en hållbarhet­sidé att ta till vara på, så säg? Kostymen behöver inte sitta som en smäck för att vara snygg, utan den kan få hänga med livet igenom, oavsett hur kroppen förändras, och fortsätta att älskas. Blir den lite lösare och kräver ett skärp för att sitta uppe, strunta i att sy in den och stajla den istället som Gvasalia. Tofelhjält­arnas revansch, helt lätt, ledigt och enkelt.

 ??  ?? DUCKIE BROWN
DUCKIE BROWN
 ??  ?? BALENCIAGA
HENRIK VIBSKOV
OFF-WHITE
CDLP
LOUIS VUITTON
BALENCIAGA
BALENCIAGA HENRIK VIBSKOV OFF-WHITE CDLP LOUIS VUITTON BALENCIAGA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden