Plaza Magazine

LIVET I SPEGELLAND­ET

- ROBERT NORDBERG Modechef

Den utopi till värld vi levt i under mer ett år, börjar så sakteliga nå sitt slut, och vi anar nu ljuset i tunneln. I skrivande stund pratas det om lättnader och möjlighete­r till att resa i sommar. Drömmer vi om det absurda? Ett ”vanligt” liv efter restriktio­ner, ett ”Utopia”?

Just det där sista ordet har givit inspiratio­n till det stora modejobbet – Utopia. Tanken startade i en dyster utopisk spegling av vår tid, för att sedan ta oss igenom till mer av en ”tänk om”, ja, lite av en perfekt värld. Kort sagt – Utopia. En frihetskän­sla som speglas i bild och med kläderna vilka jag tänker att ”man” vill ha på sig. Peter Anderssons 3-D art work, maestro Johan Hultmans foto, och jag, kom fram till denna drömvärld efter många telefonsam­tal, Zoom-möten, mood boards och en mängd olika referenser. Allt ifrån American Gothic och Grant Wood till Lil Nas X och Paris Hilton – ja rent av Botticelli och rosa enhörninga­r.

Det andra modereport­aget har vi döpt till ”The Kids Are Alright”. Oscar Falk, en av Plaza Magazines mest betrodda fotografer, bidrag i detta nummer med ett minst sagt stylish modejobb. ”The Kids Are Alright” rymmer allt från stora myskoftan till shorts, och även kostymen, det allra hetaste inom herrmodet. Plaza Magazines ”go to-fotograf” för säsongens hetaste väskor är självklart Martin Vallin, se hans spännande nytolkning.

Utan medarbetar­na, vårt team av fotografer, modeller, hår och make-up artister, med flera, blir det inga bilder i tidningen. Så jag vill verkligen tacka alla som ställt upp i detta nummer under pandemin. När Plaza Magazine kommer tillbaka till hösten, hoppas och tror jag att vi har lämnat de flesta restriktio­ner bakom oss. Tills dess; på återseende i spegelland­et.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden