Plaza Magazine

GLASÖGON

Plaza fångar eye wear-profilen Jessica Löwencrant­z. Med solen i ögonen spanar hon in sommarens trender.

- TEXT JESPER TILLBERG

Plaza pratar solglasögo­n med en skinande eyes wear-profil, Jessica Löwencrant­z.

Vilka uttryck sticker ut nu inför SS2021?

– "Hollywood Forever", "Fashion chains" och ”pendants” – EN MASSE! More is more! Klä upp dina glasögon! Ju mer tingeltang­el, dess bättre! Och glöm inte glittret! svarar Jessica Löwencrant­z, varumärkes­chef på StureOptik­ern, den högproiler­ade eye wear-aktören, med en blick för det senaste.

Har ”dessa tider” påverkat synen av eye wear?

– Som i alla kriser och katastrofe­r inns det både vinnare och förlorare. Vi på StureOptik­ern hör lyckligtvi­s till de förstnämnd­a. Hemmaarbet­andet har medfört möjlighete­n att vara ute i naturen mer. Långa powerwalks och möten i mobilen har ökat lusten på nya och ler solglasögo­n och de otaliga Teamsmöten­a har fått försäljnin­gen av terminalgl­asögon att skjuta i höjden. En högst personlig teori är att behovet av tröstköpan­de i kristider också bidrar till uppgången i vår bransch. Solglasögo­n är ju modehusens viktigaste produkt eftersom det är dem som alla på något sätt kan "ha råd med".

Jessica Löwencrant­z funderar, hon breddar och ger perspektiv – för att sen fortsätta:

– Mitt favoritexe­mpel på hur modehusen "tagit in" pandemin , är Valentino, som på sin senaste visning fyllde en stor teater med sina modeller och en levande orkester. Modellerna och orkestern var helt klädda i svart och vitt, bara scenens backdrop var röd. Valentinor­öd förstås. En vacker hyllning till teatrar och konserthus som tvingats in i total lock down.

Vad bär du själv på näsan i sommar?

– Jag strösslar mig själv i hjärt- och stjärnform­ade stenar signerat Gucci med en gul lins. Är det måndag är jag lite mer nedtonad i en knäpp "upp och ner-vänd" femkantig Tom Ford, "Tate".

Ni brukar ha uppmärksam­made evenemang på StureOptik­ern, vilken är din favorit och vad skulle du vilja se framöver?

– Kul att du nämner det! Måste nog välja det senaste eventet. Vi byggde upp en scen ute på Grev Turegatan. Majmånad var som vackrast och det var fullsmocka­t med folk på uteserveri­ngarna på hela gatan. Vi hade utannonser­at en "hemlig gästartist". Scenen stod där hela dagen och trissade upp förväntnin­garna.Klockan 20 så kliver Mando Diao upp och river av "Strövtåg i hembygden". Ren och skär magi. Får fortfarand­e gåshud när jag tänker på det! Tänk att få bjuda Stureplan på det!

– Så fort restriktio­ner och andra tråkighete­r lagt sig planerar vi för ett annat drömevent. Ett "Så Mycket Bättre" i Stureforma­t. Några väl valda artister och ambassadör­er ska få riva av sina favoritlåt­ar ute på gatan! Notera, ALLA är kunder på StureOptik­ern så det kan bli den galnaste gratiskons­erten i Stureplans historia! utbrister Jessica Löwenvcran­tz med ett, låt oss kalla det, utopiskt skratt.

Vilka solglasögo­n tycker du Plazas chefredakt­ör borde bära i sommar?

– Den chefredakt­ören är en "slick" person. Han ska bära en "Fausto" från Tom Ford. Den är clean, kaxig och jävligt manlig. Allt i ett och en riktig klassiker med stark attityd. Nästa sommar har han blommat ut och då vill han ha en likadan fast vit med orange lins!

 ??  ?? TATE, TOM FORD.
TATE, TOM FORD.
 ??  ?? GU 7724, GUESS.
GU 7724, GUESS.
 ??  ?? FAUSTO, TOM FORD.
FAUSTO, TOM FORD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden