Plaza Magazine

HEMMA HOS HAUGER

I ett hem av Minottimöb­ler filosofera­r klockprofi­len Tobias Lindberg om tid och vad vi bär runt handleden. Plaza kikar in hemma hos grundaren av Hauger.

- TEXT JESPER TILLBERG FOTO BJÖRN CEDER

Jesper Tillberg kikar in hemma hos grundaren av Hauger Watches – det blir ett samtal om tidlöshet, design och vikten av att göra något vackert under vår stund på jorden.

Han är stilentrep­renören som med vaket öga har en visionär blick för vad som är nästa kapitel i den moderna mannens trendjourn­al. Med kreativa ingrarna har han en aktivt handlett några av landets spännande varumärken inom såväl inredning – Röshult – som mode. Med underkläde­smärket Frank Dandy kan man rent av säga att han tidigt satte manlig mönsterpra­kt på stilradarn inom ett högst monokromt kroppsområ­de, underkläde­r. Med djärv estetik, ofta med en tuf humor, sattes den urbant självsäkra dandyn på modekartan.

Det var då, nu är nu. Mycket vatten har runnit under broarna i Jönköping där Tobias Lindberg bor – och det är just det han hänger sig åt idag. Tid, alltså. Och då i form klockor och märket Hauger Watches.

Plaza Magazine besöker stilentrep­renören i den arkitektri­tade townhouset i ett vårlikt på gränsen till somrigt Jönköping, den småländska staden vars strand listades som en av världens tjugo bästa av amerikansk­a mediejätte­n CNN.

Hemma hos Tobias Lindberg vilar ett stilrent lugn. På många sätt kan han se en likhet mellan sitt hem och det estetiska uttrycket i hans klockor.

– Absolut. Allt från det avskalade uttrycket och färger till valet av möbler.

Hur skulle du beskriva Haugers designfilo­sofi?

– Tidlöst formspråk, retro i modern tappning, där själva tiden ska vara i fokus. Tiden stannar aldrig, men allt i livet har en början och ett slut. Hauger vill vara bärarens följeslaga­re genom livet och innas där som en påminnelse om att ta tillvara på den tiden du har. Uppfyll dina drömmar och gör det bästa av din tid.

Sällan har väl ordet ”tid” repeterats så många gånger i ett enda svar. Kanske för att Tobias Lindberg är något så ovanligt som en modeentrep­renör som också är ilosoiskt lagd. Tid är något som fascinerat författare, forskare och ilosofer genom alla, just det, tider. Idag när tiden ses mer knapp än någonsin har det onekligen blivit allt viktigare med att ”bära” den närmast runt handleden, trots att vi kan följa den på såväl mobil som dator. Klockan är det smycke vi män bär mest naturligt och har som accessoar genomgått något av en stilmetamo­rfos, vilket resulterat i ett ökat intresse.

– Jag tror att det beror på lera faktorer. Klockan har fått en enorm uppmärksam­het tack vare Daniel Wellington­s resa. Dessutom har ekonomin haft en positiv utveckling, vilket gör det möjligt för ler att investera i en klocka. Accessoare­r har haft en boost och för män inns inte så många accessoare­r mer än klockor, solglasögo­n och väskor, och då lägger man gärna lite mer på just dessa. Klockan som statussymb­ol, och uttryck samt

 ??  ??
 ??  ?? VEM: Tobias och hustrun Rebecka samt barnen Chanel, 19 år, Stella Lee, 17 år, och James, 12 år. ”Plus vårt senaste tillskott i familjen, maltipoova­lpen Leo som nu är 7 månader.” VAR: Jönköping HUR: I ett townhouse på sju rum, på 176 kvm.
VEM: Tobias och hustrun Rebecka samt barnen Chanel, 19 år, Stella Lee, 17 år, och James, 12 år. ”Plus vårt senaste tillskott i familjen, maltipoova­lpen Leo som nu är 7 månader.” VAR: Jönköping HUR: I ett townhouse på sju rum, på 176 kvm.
 ??  ??
 ??  ?? SOBERT OCH STILSÄKERT. EGETDESIGN­AT KÖK MED KÖKSÖ I 6MM TJOCK ROSTFRI SKIVA. KÖKSMASKIN­ER FRÅN DE DIETRICH, LIEBHERR OCH WITT.
SOBERT OCH STILSÄKERT. EGETDESIGN­AT KÖK MED KÖKSÖ I 6MM TJOCK ROSTFRI SKIVA. KÖKSMASKIN­ER FRÅN DE DIETRICH, LIEBHERR OCH WITT.
 ??  ??
 ??  ?? VARDAGSRUM,SOFFGRUPP, SÖREN LUND DK, FÅTÖLJER, DELAUNAY FRÅN MINOTTI, COFFETABLE,CALDER I EBONY FRÅN MINOTTI, TAVLA, LLOYD TABING LAMPA, NATUZZI.
VARDAGSRUM,SOFFGRUPP, SÖREN LUND DK, FÅTÖLJER, DELAUNAY FRÅN MINOTTI, COFFETABLE,CALDER I EBONY FRÅN MINOTTI, TAVLA, LLOYD TABING LAMPA, NATUZZI.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden