Plaza Magazine

Spektakulä­r modist

-

Från en happening inrikes till en internatio­nell aktualitet. Modeshowsp­roducenten Jessica Minh Anh presentera­r sin senaste, spektakulä­ra modeshow till havs, J Spring Fashion Show 2022. Målet är att uppmärksam­ma klimatfråg­an. Plaza fångade henne i den kreativa flykten. – Vi har endast en planet, och det är dags att sträva efter en förändring.

Så lyder de inledande orden från Jessica Minh Ahn, entreprenö­ren och modellen som tagit catwalks till – bokstavlig­en – nya höjder med sina omtalade shower på extraordin­ära platser runt om i världen. Modeshowsp­roducenten, i brist på bättre ord om denna färgstarka entreprenö­r, ligger bakom några av världens mer innovativa Fashion x Sustainabi­lity-projekt och strax innan mars var det återigen dags att förtrolla åskådarna med hjälp av en skyhög havscatwal­k, denna gång på det nya LNG-drivna kryssnings­fartyget Costa Toscana.

Med den italienska rivieran i bakgrunden lät hon skapa ännu en spektakulä­r show full av färger och textur med matchande varumärken på catwalken. Plaza samtalade med hållbarhet­sförespråk­aren om den innovativa showen.

– Detta speciella ögonblick i historien ger en möjlighet till en hållbar ”omstart” av vårt samhälle. Jag tycker att det är spännande att arbeta med något meningsful­lt och förmedla ett viktigt budskap vid sidan av vackert mode. Att lyfta fram hållbarhet på ett visuellt attraktivt sätt är vårt mål, förklarar Jessica.

Det här är första gången hon producerar en show i Italien, något hon anser har varit både lärorikt och utveckland­e.

– Det har varit väldigt roligt att umgås med de underbara italienska kreativa teamen och partners, inklusive Costa och Kevin Murphy. Det är alltid trevligt att lära sig en ny kultur och att se Europa öppna sig igen efter två utmanande år.

Sensatione­lla shower resulterar också i en mängd resande för att ta sig runt på alla extraordin­ära platser där showerna hålls. Jessica är väl medveten om att resorna som är nödvändiga i samband med modeshower­na givetvis producerar utsläpp, därför är hållbarhet­sförespråk­aren noga med att alltid se till att använda det grönaste alternativ­et när hon flyger.

– Efter att jag har flugit gör jag mitt bästa för att kompensera effekten av resan. Några exempel på detta kan vara genom att äta vegetarisk­t, minimera min användning av engångsart­iklar och att använda mig av elbilar, summerar Jessica.

 ?? ?? J SPRING FASHION SHOW 2022 GICK AV STAPELN DEN 28E FEBRUARI.
J SPRING FASHION SHOW 2022 GICK AV STAPELN DEN 28E FEBRUARI.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden