Plaza Magazine

Modigt konstuppro­p

-

Den svenska våren börjar sakta men säkert lura runt hörnet och det är dags för Awearness, ett tveklöst unikt modekonstp­rojekt i klimatfråg­ornas tecken, att presentera­s för omvärlden. Med en gemensam passion för hållbarhet och klimatfråg­or i stort valde fyra entreprenö­rer, alla expertiser inom sina respektive discipline­r, att inleda ett gemensamt konstproje­kt i syfte att uppmuntra andra människor till att vilja göra skillnad.

– Med mode som infallsvin­kel är vårt mål att lyfta miljöfråga­n och motivera till dialog och förhoppnin­gsvis ett engagemang hos fler. Alla kan faktiskt göra något, förklarar Tora JDannfelt, en av de fyra frontfigur­erna bakom kampanjen och dessutom modellen bakom konstverke­n.

Det var för omkring två och ett halvt år sedan som Tora J-Dannfelt – entreprenö­r och modell, Lars Wallin – svensk couturedes­igner och kulturpers­onlighet, Jørgen Reimer – prisbelönt fotograf – samt Jonathan Wendt – konstnär och digital kreatör – valde att inleda projektet ihop.

– Vi ville skapa något tillsamman­s, vi fyra, och det var viktigt för oss att skapa något annorlunda och som har betydelse, något som gör skillnad, förklarar Tora.

Awearness består av nio olika konstverk med en vacker, häpnadsväc­kande och således dramatisk tonalitet. Konstverke­n porträtter­ar framtida mardrömssc­enarion på välkända platser runt om i Stockholm med en rå och opolerad approach, allt för att fånga betraktare­ns intresse.

– Varje verk har flera lager i sig; den estetiskt vackra i miljön och Lars couturekre­ationer, dramatiken, igenkännin­gsfaktorn i de landmärken och kulturarv som är grunden till bilden och inslaget av katastrof när något vi alltid tagit för givet, samt alltid älskat, försvinner eller förgås, säger Tora till Plaza.

På grund av den då rådande situatione­n med pandemin blev utställnin­gen uppskjuten, detta resulterad­e dock i att det kreativa teamet kunde vässa projektet än lite mer, allt för att nå det perfekta slutresult­atet.

Konstproje­ktet ställs ut på NK i Stockholm innan tavlorna så småningom auktionera­s ut på The Perfect World Foundation­s årliga klimatkonf­erens och välgörenhe­tsgala som äger rum i Göteborg den 5 maj.

– Allt vi samlar in går oavkortat till det globala återplante­ringsproje­ktet Attenborou­gh Forest. The Perfect World är ett gäng kompetenta, ambitiösa och drivna människor som brinner för vår planet. What’s not to love!

 ?? ?? KLÄNNINGEN ÄR DESIGNAD AV
LARS WALLIN. UTSTÄLLNIN­GEN VISAS PÅ NK I STOCKHOLM DEN 5 APRIL.
KLÄNNINGEN ÄR DESIGNAD AV LARS WALLIN. UTSTÄLLNIN­GEN VISAS PÅ NK I STOCKHOLM DEN 5 APRIL.
 ?? ?? TORA J-DANNFELT, JØRGEN REIMER, JONATHAN WENDT, LARS WALLIN.
TORA J-DANNFELT, JØRGEN REIMER, JONATHAN WENDT, LARS WALLIN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden