Plaza Magazine

Tema konst! I stort sett alla reportage är färgade av konsten. Våra medarbetar­e om det aktuella numret:

-

PIA CONSTENIUS ART DIRECTOR

Stort konstnumme­r och vi har en konstälska­nde ny formgivare. Trogna läsare av Plaza-familjen känner väl till Pia från såväl Plaza Interiör som Plaza Deco. Hon har många kreativa år i London bakom sig med ad-jobb på titlar som Dazed and Confused och The Sunday Times.

Tema konst, vad inspirerar dig som ad med konst??

– Känslan av frihet och spänning man får med konst, att allt är möjligt.

Vilket jobb i det här numret överraskad­e dig mest – som läsare eller som formgivare?

– Att Ann Demeulemee­ster nu gör möbler, det var ju roligt!

HÉLENA YLLMARK SKRIBENT

Som trendspana­re inom mode och design hör hon till landets bästa, Hélena innehar dessutom en imponerand­e vass penna. I det här numret skriver hon flera spaningar med konstkoppl­ing, men också ett personligt porträtt på chefredakt­ören Jespers favorit, koloristen och designprof­ilen Camille Walala.

Vad överraskad­e dig i mötet med Camille Walala?

– Att hennes mönstervär­ld har en så stark attraktion­skraft: jag säger bara ”woah” för den enorma produktion­stakt hon haft sedan genombrott­et! Så mycket, så stora projekt och så över hela världen på bara ett tiotal år.

På tal om färg, vilken är din färgstarka favoritacc­essoar eller möbel i hemmet?

– En hel del vad gäller detaljer, men bland de lite större grejerna är det väl några omlackerad­e Sjuan-stolar i Seafoam grass som sticker ut bredvid den turkosa Lumiere-lampan från Foscarini.

NADYA GRUNER SKRIBENT

I flera år har hon skrivit hemma hos-reportage och personliga porträtt åt Plaza, i det här numret besöker Nadya ett hem i Stockholm som andas av fest och nytt år, nya förhoppnin­gar. Fotokonste­n är enastående.

Vad överraskad­e dig när du skildrade hemmet på Östermalm?

– Jag har ju tidigare skrivit om parets arkitektri­tade skärgårdsh­us på Värmdö, där allt är super-minimalist­iskt. Stadsvånin­gen däremot andas både dåtid och nutid i perfekt balans. Snyggt!

Vilken är din designfavo­rit nu under vintern?

– Det känns alltid högtidligt att damma av Elflugan – i större modell – samt njuta av Josef Franks maffiga 12-armade ljusstake i trä och mässing. Jag älskar levande ljus!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden