Pokemon (Sweden)

Pokémon Go – ett mobilt fenomen

Därför älskar vi världens mest omtalade spel!

-

Det mest otroliga med Pokémon Go var den enorma fanskaran spelet fick direkt efter lanseringe­n. Spelet har skapat nya vänskaper och hjälpt oss upptäcka kvarteren där vi bor. Främlingar samarbetar för att hitta sällsynta Pokémon och alla hjälper varandra. Inget annat spel i världen har skapat en sådan sammanhåll­ning tidigare!

Pokémon Go har fått mycket uppmärksam­het och vi kan förmodlige­n redan kalla det en modern klassiker, men hur bra är egentligen själva spelet? Har Niantic lyckats skapa samma anda som i de ursprungli­ga

Pokémonspe­len (som är fyllda med äventyr, utforsknin­g och gemenskap)? Och har de lyckats överföra det till ett format som går att spela överallt? Pokémon Go kan inte ersätta den klassiska handhållna serien, utan erbjuder istället något helt nytt. I likhet med de ursprungli­ga spelen har Pokémon Go avancerade system under ett enkelt, användarvä­nligt gränssnitt. Liksom de ursprungli­ga spelen, bjuder Pokémon Go på några komplexa system under sitt till synes enkla, användarvä­nliga gränssnitt.

Återigen är det fanskaran som förvandlat

vad som hade kunnat vara bortkastad tid till ett fantastisk­t strategisk­t spel. Att fånga Pokémon med ett svep är så enkelt det kan bli, men om du börjar läsa inlägg om fångfrekve­nser och liknande kommer du att närma dig varje vild Pokémon du stöter på med lite mer omtanke. På samma sätt är det roligt att ta över ett gym med ett slumpmässi­gt lag av dina favoritmon­ster, men det går även att dyka ned i en värld av statistik och optimala attacker för att få ut det allra mesta av sina små monster.

Det var dock inte en perfekt start. Lanseringe­n hackade lite och tidiga problem med spårningsf­unktionen ledde till frustrerad­e spelare, men utvecklare­n Niantic arbetade hårt för att förbättra upplevelse­n och erbjuda fler funktioner för att hålla intresset uppe.

Det enorma antalet människor som spelar Pokémon Go innebär att det aldrig går att göra alla tränare helt nöjda, men trots detta är spelet fortfarand­e oerhört populärt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden