Pokemon (Sweden)

Dags för utveckling

Lär dig när och varför du bör utveckla Pokémon.

-

En Pokémon som utvecklas går igenom en permanent förändring. I huvudspele­n kan Pokémon utvecklas på en rad olika sätt, bland annat genom att levla upp eller att använda särskilda stenar. Pokémon Go tar bort mycket av den komplexite­ten och använder (nästan) enbart candy till utveckling­ar. Du kan utveckla en Pokémon genom att trycka på Evolveknap­pen som finns under Power Up-knappen. När du fått tillräckli­gt mycket candy till en bestämd Pokémon är du redo att utveckla den. När du gör det kommer du få 500 XP plus ytterligar­e 500 XP om du inte har den sortens Pokémon innan.

Om du ska utveckla en Pokémon som du ska använda för kamper i gym bör du ta reda på vilken Pokémon som är starkast med hjälp av en Ivkalkylat­or. Du bör dessutom utveckla den tidigt, så att du ser vilka attacker den får, och enbart använda stardust för att uppgradera den om den har attackerna du är ute efter. Du kan även kolla vilka styrkor och svagheter din Pokémon har genom att klicka på menyn nere till höger och välja Appraise.

Hur mycket candy du behöver varierar mellan olika Pokémon. Med vissa undantag kräver Pokémon med två stadier 50 candy för att utvecklas, medan Pokémon med tre stadier behöver 25 för att komma till andra stadiet och sedan 100 för att komma till tredje stadiet. Sedan finns andra (som Magikarp) som behöver 400 candy för att kunna utvecklas. Men det är värt det!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden