Pokemon (Sweden)

Så fångar du Spinda

Var du hittar den och hur du fångar den.

-

Det går inte att hitta Spinda ute i det vilda och den kläcks inte ur ägg. Så hur får du tag på en Spinda i Pokémon Go? Om ditt mål är att få en komplett pokédex kommer du behöva följa den här guiden.

För att fånga en Spinda i Pokémon Go måste du hitta rätt Researchup­pgift vid ett pokéstopp. Spinda är belöningen för att slutföra ”Gör 5 Great Curveballk­ast i rad”. I listan över dina uppgifter kommer du att se exakt detta uppdrag (på engelska) och bredvid den kommer det att vara en liten cirkel med ett frågetecke­n inuti och gräs bakom. Detta betyder att du får ett Pokémonmöt­e som belöning. Om du lyckas göra 5 Great Curveballk­ast i rad, belönas du med att försöka få fånga Spinda. Det här är inte helt lätt – och det kan ta tid att slutföra.

För att få till en perfekt skruvboll i Pokémon Go snurrar du din pokéboll i små cirklar i mitten av skärmen tills stjärnor och glitter dyker upp runt bollen. Sen är det bäst att kasta iväg bollen i motsatt riktning du snurrade i. Om du snurrade åt vänster, vill du alltså kasta iväg bollen mot den högra sidan av skärmen. Då kommer snurren i skruvbolle­n en att justera dess bana. Du får bara 10 extra XP för att kasta skruvbolla­r, men du har en större chans att fånga monstret än om du bara kastar vanligt, så det kan vara en bra idé vid möten med Legendary eller Shiny Pokémon.

Kom ihåg att den här Pokémonen inte kan fly eftersom det är en belöning från en Research Task, så ta den tid du behöver innan du kastar och använd en Pinap Berry för att få tre extra candy när du lyckas fånga den. Slösa inga Golden Razz Berries här.

Nu vet du hur du fångar Spinda i Pokémon Go, men hur hittar man egentligen

rätt Field Research Task? Det enda svaret är att besöka så många pokéstopp du bara kan. Varje Pokésstop har en ny uppgift per dygn. Uppgiften byts ut vid midnatt varje dygn, så du kan kolla dina lokala pokéstopp nästa dag igen.

Det är viktigt att veta att du kan ta bort Field Researchup­pgifter. Därför bör du alltid ta bort en, så att du har plats för Spindauppd­raget. Klicka på kikaren för att se dina aktiva uppdrag. Klicka på papperskor­gen vid ett du inte vill göra för att ta bort det. Tryck på OK, så kommer uppdraget att försvinna och du kan fortsätta jakten på rätt uppdrag.

Om du har svårt att hitta rätt uppdrag kan du gå med i en lokal Facebookgr­upp för Pokémon Go och fråga där, då många säkert letar efter samma sak som du. Om du har tur har någon hittat rätt och kan tipsa dig om var det finns. Alternativ­t måste du bara fortsätta besöka de närmaste stoppen varje dag och hålla tummarna!

”Snurra din pokéboll i små cirklar i mitten av skärmen tills stjärnor och glitter dyker upp runt bollen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden