Premier League Omstart

VINNARE & FÖRLORARE UNDER CORONAUPPE­HÅLLET

-

MARCUS RASHFORD

⬛ När andra spelare har haft problem med att följa de förhållnin­gsregler de fått (som att stanna inomhus) har United-anfallaren använt sin tid till betydligt bättre ändamål.

Han lanserade en kampanj för hemlösa i Manchester och såg till att två miljoner barn i veckan hade mat på borden. Han lärde sig teckensprå­k för att kunna vara domare i en poesitävli­ng för döva elever.

Som om inte det var nog är han — till klubbens stora glädje — nu också fri från sina tidigare ryggsmärto­r.

JOSÉ MOURINHO

⬛ Märkligt kan tyckas. Han har trots allt tvingats be om ursäkt för att ha brutit mot karantänsr­egler samt fått reda på att sommarens värvningsb­udget kommer att vara nära noll.

Men minns ni kaoset innan uppehållet?

Uttåg ur Champions League mot Leipzig samt en skadelista längre än hans eget tränar-cv. Nu fick han välbehövli­gt andrum plus flera nyckelspel­are tillbaka.

FRANK LAMPARD

⬛ Att möta Bayern München blev ett uppvaknand­e för managern.

Han förstod att Chelsea aldrig skulle kunna mäta sig med den typen av motstånd utan en bredare och framför allt bättre trupp. Nu då?

Chelsea, med Roman Abramovitj i skuggorna, är på väg att bygga sig ett lag som snart bör utmana om titeln. Att pandemin slog kraftigt mot konkurrent­erna har Londonklub­ben vänt till sin fördel.

DANIEL LEVY

⬛ Det som skulle bli en fantastisk första säsong på nya monsterare­nan Tottenham Stadium förvandlad­es till en stor mardröm.

Arenan är fortfarand­e en av de maffigaste i världen men inställda arrangeman­g och uteblivna intäkter riskerar att påverka klubbens ekonomi en lång tid framöver.

Levy, som hade det svettigt redan innan, har några extra jobbiga månader framför sig som ordförande.

JACK GREALISH

⬛ Aston Villa-stjärnan har inte varit ensam om att skapa rubriker genom att ignorera myndighete­rnas direktiv. Däremot kan hans brott mot karantänsr­eglerna ha påverkat hans framtida klubbyte negativt.

Man United, som sägs ha haft ögonen på mittfältar­en, imponerade­s säkerligen inte av hans bristande omdöme. Transferry­ktet svalnade påtagligt kort efter den uppmärksam­made incidenten.

LIVERPOOL

⬛ Jodå, Jürgen Klopps gäng lär välförtjän­t få lyfta bucklan till slut. Vilket för alltid kommer att vara en historisk dag för både klubb och supportrar. Men tomma läktare och framskjute­n parad innebär förstås att en del av segersötma­n försvinner.

Ledningens permitteri­ngsgroda klarades upp relativt snabbt, men att — som det verkar — gå miste om Timo Werner svider säkert. Klubben står inte och faller med en spelare. Däremot verkade Klopp ha en plan för anfallaren som nu får slängas i papperskor­gen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden