Premier League Omstart

SÅBRAHAR LAGETVARIT: 19 ?+

-

MÅLVAKTER ?+?+?+

Kepa (Arrizabala­ga) ska vara en toppklassm­ålvakt, men säsongen 2019/20 har han inte varit det. Att han har en av ligans lägsta räddningsp­rocent behöver nödvändigt­vis inte enbart lastas på spanjoren. Att Lampard under våren känt sig nödgad att placera Kepa på bänken är ett större orosmoln.

FÖRSVAR ?+?+?+

Bakåt har Chelsea långa perioder sett skakigt ut. Rüdigers skadefrånv­aro under hösten gjorde sitt till då Zouma inte lyckades kliva fram som centralges­talt i backlinjen. Ynglingarn­a Tomori och James har dock överraskat positivt.

MITTFÄLT ?+?+?+?+

Om backlinjen sett vissen ut, har mittfältet blomstrat. Jorginho och Kovacic har hittat hem i Lampards spel, unge Mason Mount har oftast varit lysande och även om Kanté inte gjort en femplus-säsong är han fortfarand­e Kanté. Lägg där till poängspela­ren Pulisic och sparkapita­let Ruben Loftus-Cheek som nu är tillbaka efter sin långtidssk­ada.

ANFALL ?+?+?+?+

Få trodde väl att Tammy Abraham var mogen att bli centralpun­kt i Chelseas anfall men hans säsong har stavats succé. Vid sidan om har 19-årige HudsonOdoi visat prov på varför han kallas för ett superlöfte.

TRÄNARE ?+?+?+?+

Med tanke på transferfö­rbudet var förväntnin­garna på Chelsea inte stora, Lampard har dock infriat dem med råge. Även om det ibland varit lite upp och ner har hans satsning på klubbens unga talanger genererat ett lag med stor framtidstr­o.

nnnnn

13 Wayne 31 Vicente

2 Joel 3 Patrick 5 James 6 Scott 12 Mamadou 15 Jeffrey 24 Gary 34 Martin

4 Luka 7 Max 8 Cheikhou 10 Andros 18 James 22 James 37 Nya 40 Brandon 44 Jaïro

9 Jordan 11 Wilfried 17 Christian

50 England 0 0 Nederlände­rna

5 1 1 1 30 4 1 40 30 30

40 3 1 4 1 30 30 10 00 2 1

52 52 40 40 00 10

England England England Frankrike Colombia Frankrike Irland

England Island Nigeria Frankrike Brasilien Portugal Elfenbensk. England

Brasilien England England Italien Senegal England

⬛ Nog för att portugisen blev framröstad till Leicesters bästa spelare förra säsongen, den här har han lyft sig till att bli en högerback av absolut toppklass i Europa. Komplett såväl offensivt som defensivt och det kan inte dröja innan en större klubb rycker honom. Skadan han ådrog sig i mars, som förmodlige­n inte gör honom spelklar förrän i augusti, kan bli avgörande för huruvida Leicester tar en CL-plats.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden