Premier League Omstart

SÅBRAHAR LAGETVARIT: 14 ?+

-

MÅLVAKTER ?+?+?+

” Talangen” Jordan Pickford har blivit tjugosex och tar inga kliv framåt i karriären längre, snarare tvärtom. Fortfarand­e bra på linjen, men när han går ut blir han oftast mest en säkerhetsr­isk.

FÖRSVAR ?+?+

Mason Holgate har överraskat positivt och på vänsterbac­ken har Everton, i Digne, ett offensivt hot med sin fina passningsf­ot. Som helhet imponerar dock inte Evertons backlinje. Saknar en ledare.

MITTFÄLT ?+?+

Lagets stora problemomr­åde den här säsongen. Defensivt sladdriga och offensivt har man saknat kreativa fötter. Visserlige­n har man säkert lidit av skadorna på Gomes och Gbamin, men man kan kräva mer av namn som Sigurdsson, Bernard och Walcott. Har sett bättre ut efter Ancelottis ankomst.

ANFALL ?+?+?+?+

Anfallet Calvert-Lewin och Richarliso­n är just nu kanske den största ljuspunkte­n för Everton. Duon har kompletera­t varandra överraskan­de bra.

TRÄNARE

När portugisen Marco Silva rök i december hade Everton bara vunnit fem av 18 matcher. Ancelotti kom in och har med ganska små medel och ett traditione­llt 4–4–2 fått struktur på ett lag som förbättrat sig rejält.

nnnnn?+?+?+

1 Kasper 12 Danny

2 James 3 Ben 4 Caglar 5 Wes 6 Jonny 21 Ricardo 28 Christian

7 Demarai 8 Youri 10 James 11 Marc 15 Harvey 20 Hamza 22 Matty 24 Nampalys 25 Wilfred 26 Dennis

9 Jamie 14 Kelechi 17 Ayoze

ll⬛ Spelare som är/varit ute på lån: i sommar:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden