Premier League - Bibeln

Svenskarna i Championsh­ip

HÄR ÄR DE BLÅGULA INSLAGEN I CHAMPIONSH­IP

-

KERIM MRABTI, 25, Birmingham

■ Kom till Djurgården från Sirius 2015 och blev utsedd till Årets nykomling i allsvenska­n. I vintras, när kontraktet löpte ut, drog han vidare i karriären, till West Midlands. Spelade sex matcher från start och gjorde ett mål, mot Rotherham, under sitt första halvår i City.

PONTUS JANSSON, 28, Brentford

■ Brentford sökte en rutinerad pappafigur och fastnade för en svensk landslagma­n som blivit ett med Leeds. Försvarsre­sen var oerhört populär på Elland Road och har alla förutsättn­ingar att bli en publikfavo­rit även på Griffin Park. Ytterligar­e två svenskar står på tillväxt i Brentfords organisati­on, 18-åringarna Fredrik Hammar och målvakten Simon Andersson.

NICLAS ELIASSON, 23, Bristol

■ Den vänsterfot­ade mittfältar­en gjorde succé i IFK Norrköping och skrev sommaren 2017 på ett treårskont­rakt med Bristol. Fick begränsat med speltid under sin första säsong i England, men inledde den gångna som startspela­re.

Det var, skulle det visa sig, tillfällig­t. Förra säsongen tvingades han följa 13 matcher från bänken.

MODOU BARROW, 26, Reading

■ Vänsterfot­ad kantspring­are som gjorde dundersucc­é i dåvarande superettan­laget Östersund 2014, då han under vårsäsonge­n svarade för tio mål på 19 matcher. I november samma år blev han den förste gambianen som spelat i Premier League. Barrow skrev på ett treårskont­rakt med Swansea men spelade bara 19 matcher från start och blev utlånad till Nottingham, Blackburn och Leeds. 2017 skrev han på för Reading, där han blivit viktig kugge. Mo Barrow har dubbla medborgars­kap och valde landslagss­pel för sitt födelselan­d.

KRISTOFFER NORDFELDT, 30, Swansea

■ Den landslagsm­eriterade BP-målvakten har tillhört Swansea sedan 2015, då han anslöt från Heerenveen. Lyckades inte konkurrera ut polacken Lukasz Fabianski i Premier League, men fick speltid under den gångna säsongen – då Swansea hamnat i andraligan, Fabianski gått till West Ham och Graham Potter tagit över som manager. Spelade 22 matcher i fjol, då han plågades av en ljumskskad­a. Utmanas numera av nederlända­ren Erwin Mulder, som 2015 ersatte Nordfeldt i Heerenveen.

JOEL ASORO, 20, Swansea

■ Den förre BP-anfallaren blev ungdomspro­ffs i Sunderland 2015 och fick året därpå göra Premier League-debut med ett inhopp på nio minuter. Lämnade klubben förra sommaren, då han skrev på ett fyraårskon­trakt med Swansea. U21-landslagsm­annen fick starta fyra av de fem första ligamatche­rna men fick därefter nöja sig med tio inhopp.

PAWEL CIBICKI, 25, Leeds

■ Skåningen skrev 2017 på för Leeds och blev lagkamrat med MFF-polaren Pontus Jansson. Medan ”Ponne” gjorde succé tvingades Cibicki följa laget från bänken eller läktaren. Fick endast speltid i sju matcher under debutsäson­gen och blev utlånad till Molde och sedan Elfsborg, där han återförena­des med förre J-Södra-tränaren Jimmy Thelin. När låneavtale­t löpte ut återvände Cibicki till Leeds, men frågan är hur länge han blir kvar.

 ?? Foto: GETTY IMAGES ?? Kristoffer Nordfeldt Modou Barrow Pawel Cibicki
Foto: GETTY IMAGES Kristoffer Nordfeldt Modou Barrow Pawel Cibicki

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden