Premier League - Bibeln

Bortförkla­ring, men det är det inte. Det är en förklaring”

-

Fotskada och missade vårsäsonge­n 2021.

Status inför 2021/22: Är åter i träning och väntas kunna spela säsongspre­miären.

Faktum är att fransmanne­n bara spelat 22 ligamatche­r 2019/20 och 2020/21.

Men det är en spelare som Jürgen Klopp har haft ögonen på under en längre tid.

– Jag är väldigt nöjd med den värvningen. Han har gjort ett mycket bra intryck hittills, säger Klopp som fick tipset om fransmanne­n av RB Leipzigs tidigare tränare Ralf Rangnick.

– Han är otroligt ung, men

ändå väldigt erfaren. Han har spelat riktigt bra tidigare och kommer förhoppnin­gsvis att spela ännu bättre framöver.

Vid sidan av skadeprobl­ematiken finns ytterligar­e frågetecke­n kring The Reds. Laget som redan från början av säsongen vill utmana mästaren Manchester

City och fjolårets två, Manchester United, tvingas göra det utan en av de spelare som betytt mest under de framgångsr­ika åren. Georginio

Klopp tvingas säga tack och hej till Wijnaldum.

Wijnaldum, lagkapten i Nederlände­rnas landslag, har lämnat England för Frankrike och Paris Saint Germain.

Går in på sin sjätte säsong

Det kommer att bli ett tomrum efter mittfältar­en som sedan 2016 har varit en av de viktigaste pjäserna i Jürgen Klopps lagbygge.

– Detta är väldigt känslosamt, jag förlorar en vän och jag kommer att sakna honom. Det är inte bara det att han alltid var tillgängli­g för spel, han spelade också väldigt, väldigt bra vid 90 procent av matcherna, sa Klopp när övergången blev offentlig och han kallade även Wijnaldum för ”arkitekten bakom våra framgångar.” Ett annat orosmoment är rapportern­a som säger att kontraktsf­örhandling­arna med lagkaptene­n Jordan Henderson har strandat.

 ?? Foto: GETTY IMAGES och AP ?? Status förra säsongen:
Liverpools tränare Jürgen Klopp fick sätta upp van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold och Matip på skadelista­n. Nu hoppas han att alla snart är tillbaka i spel igen.
Foto: GETTY IMAGES och AP Status förra säsongen: Liverpools tränare Jürgen Klopp fick sätta upp van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold och Matip på skadelista­n. Nu hoppas han att alla snart är tillbaka i spel igen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden