RES Travel Magazine

Här är landet som har tagit all inclusive till en ny nivå

All inclusive betyder att allt ska ingå. Ändå är det ofta bara mat och dryck som är inkluderat. Om du verkligen vill släppa allt under semestern ska du åka till Dominikans­ka republiken – där prisade hotell tagit all inclusive till en ny nivå.

-

N är du åker på en välbehövd semester vill du inte behöva anstränga dig alls. Många väljer därför att bo all inclusive, för att verkligen kunna släppa allt i några veckor. Ett ställe som allt fler svenskar väljer att åka till är den soliga paradisön Dominikans­ka republiken, och här är det maxad all inclusive som gäller.

– Jag behövde inte tänka på någonting alls. Dominikane­rna har verkligen tagit all inclusive till en ny nivå, säger flitiga resenären Norhan som nyligen besökte landet.

Från att du landar på ön blir du väl omhänderta­gen. Skulle du behöva hjälp kan du bara fråga någon i personalen, som alltid pratar engelska och ofta flera andra europeiska språk.

Förutom det självklara, som mat och dryck, ingår på flera hotell även flertalet aktivitete­r både på och utanför anläggning­en. Här är det en amerikansk standard på serviceniv­ån vilket innebär att personalen verkligen ordnar allt åt dig.

– Du lär verkligen känna personalen på hotellet personlige­n. Det är inte ovanligt att de tilltalar gästerna vid namn, säger Norhan.

Maten är dessutom av extremt hög restaurang­klass och inte det som vi är vana vid när det gäller all inclusive. De flesta hotell har ofta så många restaurang­er att det är svårt att hinna med alla under en 14 dagars semester.

Besökarna väljer ofta att stanna på hotellen, men vill man utnyttja några av alla de aktivitete­r som erbjuds så ordnar en personlig portier från hotellet det enkelt.

– Jag åker inte till samma ställe två gånger, men hit kommer jag garanterat att åka igen, avslutar Norhan

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden