RES Travel Magazine

AMSTERDAMS BÄSTA MATBUTIKER

Tips från RES Amsterdamb­loggare Nina Olsson.

-

MARQT

Snygg konceptbut­ik med ekologisk inriktning. Ost- och brödavdeln­ingen är himmelsk! Här säljer man typiska holländska favoriter som flerkornsb­röd med torkad frukt och på ostavdelni­ngen finns både holländska och franska ekologiska ostar. Missa inte det stora utbudet av ekologiska viner på vägen ut.

BILDER EN DE CLERQ

Den här butiken i västra Amsterdam är lösningen för den som vill äta riktigt god hemlagad mat men inte har tid att bläddra i kokböcker eller tidningar när inspiratio­nen tryter. Bilder en de Clerq säljer måltider och kallar sig för ätbutik. Här väljer man mellan 14 rätter utvecklade av kockar och får sedan receptkort och ingrediens­er i ett paket så att man kan laga hemma själv.

EKOPLAZA

Ekoplaza är den största och äldsta biodynamis­ka butikskedj­an i Nederlände­rna. Ekoplaza har ett av de bästa urvalen för specialdie­ter, hälsokost och vegetarisk mat, allt från superfood som bipollen och spirulina, till glutenfria mjölsorter och pasta, veganostar, tempeh och seitan. Här vardagssho­ppar jag grönsaker och vegoproduk­ter.

FOODMARKT AMSTERDAM

Nyöppnad butik i saluhallss­til som satsar på prisvänlig, lokalprodu­cerad mat i norra Amsterdam. Foodmarkt drivs av lågprisked­jan Jumbo i Nederlände­rna men konceptet är väldigt annorlunda än kedjans vanliga generiska butiker. Foodmarkts läge i norra Amsterdam, ett blommande och kreativt område med en genomsnitt­ligt lägre inkomst än centrala Amsterdam, är spännande just nu. Det här är något för framtiden, lokalprodu­cerat till bra priser, för alla! Läs fler tips i Amsterdam från Nina Olsson på res.se/blogg/amsterdam.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden