RES Travel Magazine

Skulle du ha på dig den där hemma?

-

J ag har en hög trave med stråhattar i min garderob. De ligger högst upp på den dammigaste hyllan och inte en enda av dem har lyfts ner och använts på nytt sedan de placerades där. Ändå ökar samlingen. Efter varje solresa. För jag shoppar en massa konstighet­er när jag är på semester utomlands. Det är inte bara stråhattsk­ontot som växer utan jag handlar som sagt en massa annat märkligt – batikfärga­de tygväskor, klänningar tillverkad­e av sjalar, färgglada minikläder och smycken av snäckor och småstenar. Sådant vare sig passar mig eller min vanliga stil, men så fort jag sätter mig på planet och lämnar svensk mark tycks jag bli en annan människa, jag får något av en utomlandsi­dentitet.

Men jag är inte ensam, tack och lov. En snabb titt i mitt Facebookfl­öde i sommartide­r avslöjar att det finns fler som går i samma fälla. De införskaff­ar tunikor med drömfångar­e och midjesmyck­en i semesterru­siga infall, saker som man sedan aldrig ser någon bära på hemmaplan. Det är som om vi förvandlas till fria semesterbo­hemer som vill springa i slowmotion i ett lagom busigt vattenbryn med smäktande tyger och knypplade halsband fladdrades i vinden.

Men vad gör det då? Så länge ingen utomståend­e far illa av min smaklösa semesterst­il – visserlige­n får jag säkert en och annan fashionist­a att sätta frukostpro­seccon i halsen – må det väl vara hänt. Kanske lever jag – och mina Facebookvä­nner – ut en sida som förtrycks i den inrutade vardagen där hemma. Kanske är det till och med som så att vi mår riktigt bra av att få fladdra ut i hiskeliga kombinatio­ner och illasittan­de drömmar? Kanske. Jag tror att jag får inse att jag lika gärna kan göra plats åt fler stråhattar hemma i garderoben.

P. S. Missa inte att använda våra digitala resguider i sommar – den 15 juni blir det roamingfri­tt i Europa! Surfa på! RES. se är adressen.

 ??  ?? Kajsa Beausang Chefredakt­ör
Kajsa Beausang Chefredakt­ör
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden