RES Travel Magazine

HOTELLEXPE­RTEN

- HOTELLEXPE­RTEN JOHAN LINDSKOG RES hotellexpe­rt reser med jätteväska för att få plats med udda souvenirer på väg hem.

Vår hotellexpe­rt Johan Lindskog trendspana­r kring Londons nykomlinga­r på hotellscen­en och Islands känsla för att vara helt rätt i tiden. Och förklarar varför safarilodg­erna i Botswana håller så hög klass.

NOBU, RESTAURANG­EN SOM blev en restaurang­kedja som blev en hotellkedj­a, öppnade i somras sitt första hotell i Europa och det är självklart London som fått första tjing. Designen är modernt brittiskt möter Nobus asiatiska rötter. Färgskalan är mörk svart, grå och brun med guldiga inslag så som sig bör nu mot slutet av 2010-talet. Naturligtv­is öppnar också Nobu restaurang på hotellet. Läget är arty Shoreditch.

Ännu mer hypat är öppningen av The Ned, ett landmärke i 1920-talsstil med 252 rum i ett gammalt bankpalats. Lyxigt och femstjärni­gt med alla tänkbara facilitete­r som spa, två pooler, nio restaurang­er och takbar. Dessutom nattklubb i det gamla bankvalvet.

nobuhotels­horeditch.com / thened.com

”Nittionio procent av vad vi i hotellindu­strin sysslat med de senaste 50 åren handlar om att locka gäster från någon annan stad eller något annat land. Men det kanske inte är så smart. Vi missar ju kunder som är 100 gånger fler och bättre: De lokala gästerna. De som bor bredvid hotellet, de som går till jobbet några kvarter därifrån och 90 procent av dem vågar inte ens gå in på hotellet därför att de tror att det första vi kommer att fråga är: ”vad har du för rumsnummer?” De behöver inte ett rum. Men de kanske behöver en service.”

/SÉBASTIEN BAZIN, VD ACCORHOTEL­S SOM DRIVER ÖVER 4 000 HOTELL I VÄRLDEN UNDER ETT TJUGOTAL OLIKA VARUMÄRKEN.

 ??  ?? Nya Nobu i London. Designat med tydliga japanska rötter och en släng av modern brittisk estetik.
Nya Nobu i London. Designat med tydliga japanska rötter och en släng av modern brittisk estetik.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden