RES Travel Magazine

SIR NIKOLAI – en ny gentleman i Hamburg

-

SKA DU TILL Hamburg den närmaste framtiden gör du gott i att låta detta hotell få husera din nattsömn. Detta är den Amsterdamb­aserade Entourageg­ruppens fjärde Sirhotell som alla blivit uppmärksam­mande för sin avantgardi­stiska men smakfulla stil, ett hotell som vågar sticka ut hakan utan att kliva över gränsen. I Hamburg är man punktlig. Mer än punktlig. Och har man sagt att man ska göra något så gör man det. Det var något som prteamet från mer tillbakalu­tade Berlinkont­oret fick erfara när hotellet skulle invigas. Då anordnades fest i dagarna två och hela Hamburgeli­ten bjöds in – med råge. Man räknade med det vanliga 20procenti­ga bortfallet och att folk skulle dyka upp en – två timmar sent eller åtminstone droppa in under kvällens gång. Men man hade missbedömt sina gäster – hamburgarn­a stod mangrant på trappan för att komma in redan en halvtimme före utsatt klockslag. Men tack vare gästernas sinne för ordning och reda utbröt inget kaos, utan festen tog fart och förvandlad­es till ett grandiost party på en gång.

Platsen i anslutning till den nya stadsdelen Hafencity är noga vald. I en gammal kontorsbyg­gnad med kanalen som granne har man slagit upp ett riktigt schysst designhote­ll med smakfulla inrednings­val, yteffektiv­a rum och urtrevlig personal. Även om du inte bor här – missa inte att äta minst en middag i hotellets asiatiska restaurang Izakaya – en upplevelse för såväl gom som öga. Vi förutspår en lysande framtid för hotellet. Dubbelrum från cirka 1 500 kronor per natt. Katharinen­straße 29 sirhotels.com/nikolai

 ??  ?? Långbordet i Sir Nikolais restaurang Izakaya tjänar som middagsbor­d på kvällen och som frukostbuf­fé på morgonen. Utsikten över kanalen får du på köpet.
Långbordet i Sir Nikolais restaurang Izakaya tjänar som middagsbor­d på kvällen och som frukostbuf­fé på morgonen. Utsikten över kanalen får du på köpet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden