RES Travel Magazine

Den törstiga buffeln

-

SKA MAN GÖRA

safari på bästa möjliga sätt är Botswana kanske det bästa valet. Landet har enorma orörda och skyddade naturområd­en och regleringe­n är hård kring var och vad man får göra i turistindu­strin. Detta har lett till att kvaliteten på de lodger som finns är mycket hög och områdena som finns tillgängli­ga omkring är enorma. Detta i sin tur leder till att man som turist är relativt ensam med sin naturupple­velse, djuren blir också mindre stressade när turisterna är få. I det fantastisk­a Okawangode­ltat i norra Botswana öppnar nu Qorokwe Camp. Namnet betyder ”platsen där buffeln gick genom bushen och ner till vattnet”. (Ja, vissa språk är tätare på betydelse än andra…) Och det är just landskapet här och möjlighete­rna att se mycket djur i varierande natur som är den stora styrkan. Och dessutom består campen bara av sju tält, alla utrustade i högsta glampingkl­ass. Öppnar i december. wilderness-safaris.com

 ??  ?? Okawangode­ltat är en av världens främsta platser för seriös safari. Nya Qorokwe Camp lovar naturnära boende i hög klass.
Okawangode­ltat är en av världens främsta platser för seriös safari. Nya Qorokwe Camp lovar naturnära boende i hög klass.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden