RES Travel Magazine

YOGA GÖR VINET GODARE

-

YOGAN SKÄRPER SINNENA, vinet blir godare och det blir lättare att äta långsamt och njuta av maten. Det hävdar Yogamottag­ningen och The Winery Hotel i Solna som satsar på en rad olika aktivitete­r som förenar yoga, vin och mat.

– Vi ser likheter snarare än motsatser. Både i vinets och i yogans värld eftersträv­ar man balans, säger Sarah Djerf, vingårdsar­betare på The Winery Hotel.

Idén om att kombinera vin och yoga föddes under en resa till vingården Terreno i Toscana tillsamman­s med en grupp yoga- och vinintress­erade.

– Vi provade vin, yogade, gick promenader, lärde oss om vintillver­kningen på gården, åt långa middagar, pratade och njöt av de vackra omgivninga­rna, säger Anita Davén-Söder från Yogamottag­ningen. De upptäckte att såväl mat som vin smakade bättre efter ett yogapass.

– Att prova vin handlar om att vara närvarande och i kontakt med sina sinnen, först då blir det lättare att sätta ord på det man känner, säger Sarah Djerf.

För den som vill prova finns en rad yogaoch vinrelater­ade aktivitete­r under våren. Se hemsidan för datum och upplägg. thewineryh­otel.se yogamottag­ningen.se

 ??  ?? Vin och yoga gifter sig väl på The Winery Hotel i Solna.
Vin och yoga gifter sig väl på The Winery Hotel i Solna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden