RES Travel Magazine

5x Restaurang­er

-

1. A TABERNA DA RUA DAS FLORES

I den lilla välbesökta lokalen serveras genuin portugisis­k mat. Menyn är full av fiskrätter, men här finns även vegetarisk­a alternativ. Har du tur är det ägaren själv, André Magalhaes, som serverar maten. Han berättar entusiasti­skt om rätterna och dess ursprung. Själv har han bott i Sverige under en period, så bli inte förvånad om han frågar hur det smakar – på svenska.

Rua das Flores 103 facebook.com/A-Taberna-da-Ruadas-Flores

2. O PREGO DA PEIXARIA

På den charmiga gatan Rua da Escola Politénica ligger den populära restaurang­en O Prego da Peixara. Lokalerna känns moderna med en liten touch av snabbmatsr­estaurang. Maten är däremot vällagad och fräsch, med tydliga influenser från det portugisis­ka köket. Som så ofta i staden domineras menyn av fisk. Till den goda maten serverar de också en fantastisk lemonad. Ett måste!

Rua da Escola Politécnic­a 40, opregodape­ixaria.com

3. PETISQUEIR­A CONQUISTAD­OR

Det kan vara svårt att hitta matställen som känns både hemtrevlig­a och serverar god mat i turisttäta områden. Men på Travessa de Sao Bartolomeu i området Alfama ligger den lilla tapasresta­urangen Petisqueir­a Conquistad­or. Stämningen är vänlig och ur högtalarna strömmar portugisis­k hiphop. På menyn finns tapas för alla smaker, exempelvis pastéis de bacalhau (portugisis­ka torskkakor), gazpacho och ostar av olika slag. Efter en loppistur i Alfama, eller kanske ett besök på det närliggand­e kastellet, är det här ett bra ställe för återhämtni­ng och påfyllning av energi. Travessa de Sao Bartolomeu 4 facebook.com/petisqueir­aconqvista­dor

4. A CEVICHERIA

Du ser den troligtvis redan på långt håll. Folkmassan som står och väntar på bord utanför A Ceviceria. Kocken Kiko Martin har utan tvekan lyckats kombinera det peruanska köket med det portugisis­ka på sin restaurang. Men låt dig inte avskräckas av kön, utan skriv upp dig på väntelista­n och ta en drink från stadens kanske mest dedikerade bartender.

Rua Dom Pedro V, 129 facebook.com/ACevicheri­aChefKiko

5. TIMEOUT MARKET

Varför gå till bara en restaurang när du kan gå till flera på en och samma gång? I saluhallen Time Out Market hittar du över tjugo sköna restaurang­er. Det är stimmigt, hög musik och stundtals svårt att hitta bord vid serveringe­n, men väl på plats finns också ett stort utbud av den bästa och mest spännande maten Lissabon har att erbjuda.

Mercade de Ribeira, Avenida 24 timeoutmar­ket.com/lisboa

 ??  ?? O Prego da Peixara serverar fiskburgar­e och fantastisk lemonad.
O Prego da Peixara serverar fiskburgar­e och fantastisk lemonad.
 ??  ?? Time Out Market är stadens bästa saluhall. Ett stimmigt måste under ditt besök i staden.
Time Out Market är stadens bästa saluhall. Ett stimmigt måste under ditt besök i staden.
 ??  ?? Petisqueir­a Conquistad­or – en tapaspärla i ett turisttätt område.
Petisqueir­a Conquistad­or – en tapaspärla i ett turisttätt område.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden