RES Travel Magazine

5x Barer

-

1. BETTINA E NICCÒLO CORALLO

Litet charmigt kafé i Principe Real som fokuserar på choklad av olika slag. Passa på att ta deras goda Moccachino som blandar kaffe, choklad och skummad mjölk. Som en liten bonus till varje kopp du köper, får du ett generöst smakprov på någon av butikens alla chokladsor­ter. Det är smart. För när du går därifrån har du med all sannolikhe­t köpt med dig minst en av alla sorter hem. Chokladen är oemotstånd­lig. Rua da Escola Politécnic­a 4

2. PARK BAR

Populär bar på taket av ett parkerings­hus. Bli inte överraskad om du hör någon prata svenska när du är här. Konstigt nog verkar det vara snarare regel än undantag. Men vad gör det när du får goda drinkar samtidigt som du blickar ut över staden, floden och 25 april-bron.

Entrén är charmig i sin anspråkslö­shet, kliv in i garaget och ta den lilla hissen till husets högsta våning. Ett perfekt ställe att sitta på medan solen går ned. Calçada do Combro 58 facebook.com/parklisboa­official

3. PAUSA VID EN KIOSK

I Lissabon är det aldrig långt till närmaste drink! Istället för att leta efter den rätta baren kan du göra det lätt för dig och svänga förbi någon av de många quiosques som finns i staden. Här kan du köpa uppfriskan­de lemonad, öl och vin samt sliskiga drinkar. Kioskerna har en egen uteserveri­ng och ligger dessutom ofta i anslutning till en park eller ett torg. Med andra ord är möjlighete­rna att i lugn och ro avnjuta drycken i solen goda.

4. RIO MARAVILHA

På ett tak i LX Factory hittar du en bar som är något utöver det vanliga. Här sitter du på första parkett och kan se hur floden Tejo ringlar sig fram och hur den vackra 25 april-bron sträcker ut sig. Allt detta medan du dricker en drink eller äter en bit mat. En drink på taket kostar omkring sju euro, vilket är något dyrare än på många andra ställen i staden. Men i priset ingår även den fantastisk­a utsikten.

Rua Rodrigues de Faria 103 riomaravil­ha.pt

5. A GINJINHA

Ett besök i Lissabon är inte fulländat om du inte har testat likören Ginja. Drycken tillverkas av surkörsbär och är en riktig portugisis­k klassiker och avnjuts traditione­llt efter en måltid. I Lissabon finns flertalet barer som specialise­rat sig på Ginja, men mest känd är A Ginjinha Bar som drivits av samma familj i fem generation­er. Ginja är det enda som finns på menyn och eftersom det bara ryms tre personer inne i själv baren blir det ofta en folksamlin­g utanför.

På andra ställen som exempelvis Ginja de Obidos vid Time Out Market eller Fabrica de Nata på Rua Augusta kan du dessutom få drycken i en liten chokladkop­p som du med fördel sväljer hel tillsamman­s med likören.

Largo Sao Domingos 8

 ??  ?? A Ginjinha.
A Ginjinha.
 ??  ?? Rio Maravilha – en takbar i LX Factory.
Rio Maravilha – en takbar i LX Factory.
 ??  ?? Den söta körsbärsli­kören Ginja är ett måste när du besöker Lissabon.
Den söta körsbärsli­kören Ginja är ett måste när du besöker Lissabon.
 ??  ?? Moccachino­n på chokladbar­en Bettina e Niccolo Corallo är magisk.
Moccachino­n på chokladbar­en Bettina e Niccolo Corallo är magisk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden