RES Travel Magazine

MAT & DRYCK

-

Tel Aviv-inspirerat i Clerkenwel­l SARONA

Det är mellanöste­rn-mat som gäller på nya restaurang­en Sarona, vars meny är inspirerad av gatu— mat från Tel Aviv. Resultatet är väldigt bra – en fräsch sallad med fetaost, apelsin och rödbetor känns som sommar på en tallrik, och salladen med palestinsk ost och ekologiska tomater är spännande och god. Det är ett bra ställe för vegetarian­er (vi gillade deras blomkålsrä­tter och den goda sparrisen), men har även goda fiskrätter och en kycklingsc­hnitzel för den som vill ha något stadigare. Den ljusa lokalen i Clerkenwel­l känns modern men ändå hemtrevlig, precis som maten. 27 Clerkenwel­l Road, Clerkenwel­l saronalond­on.com

Ekologiska viner & italienska smårätter

BOTTLES

Den mysiga vinbaren Bottles ligger inne i Spitalfiel­ds Market och har viner från Italien till Ungern, USA och Österrike, och till och med en lokal chardonnay från Bethnal Green i London. Den specialise­rar sig på viner från oberoende, ekologiska, hållbara och biodynamis­ka vintillver­kare. Inredninge­n är fin och enkel med mycket trä och mörka väggar och färska blombukett­er som dekoration. Dessutom serveras god mat från SOOD, som har en zero-waste policy, vilket innebär att ingen mat går till spillo. Prova deras cacio & pepe rice balls och handgjorda spaghetti, och ta en titt i menyn för att se vilka viner de rekommende­rar till maten.

67 Brushfield Street, Shoreditch bottleswin­e.bar

Superb lokal öl i fint mikrobrygg­eri PARTIZAN

I Bermondsey i södra London, ett område som numera är känt för sina många mikrobrygg­erier, hittar man ett av dem som gör godast öl i London – Partizan. Det enkla bryggeriet ligger i ett gammalt järnvägsva­lv med plywoodväg­gar och roliga skulpturer på ölkranarna. Deras taproom är öppet på fredagar och lördagar. Googla ”Bermondsey Beer Mile” för att få en beskrivnin­g på hur man kan besöka flera olika bryggerier i samma område.

34 Raymouth Road, South Bermondsey partizanbr­ewing.co.uk

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden