RES Travel Magazine

MAT & DRYCK

-

Smörgåskun­gen

CHEZ ALAIN MIAM MIAM

Tidigare ett stånd på Enfants Rouge–marknaden som nu står på egna ben. Charmiga Alain Roussell har blivit berömd för sina utomordent­ligt goda mackor fyllda med skinka, ost och grönsaker, som många menar är de bästa i världen, men här serveras även våfflor, galetter och crêpes. Väntetiden kan vara lång men Chez Alain Miam Miam är ett säkert kort för en succélunch.

26 Rue Charlot instagram.com/chezalainm­iammiam

Rekordstor restaurang LA FELICITÀ

Food court med fem kök och tre barer som bland annat har egen trattoria, kafé och bageri. La Felicità är med sina 4 500 kvadratmet­er Europas största restaurang och den sjunde restaurang­en i raden av Big Mamma-gruppen som frälst parisare med färska italienska råvaror. Belägen i start up-jätten Station F:s lokaler, en forna tågstation där tågvagnar står kvar som dekoration och ett minne av platsens historia.

55 Boulevard Vincent Auriol lafelicita.fr

Satsning på gastronomi BEAUPASSAG­E

Runt hörnet från Musée Maillol på Paris västra strand har en innergård som länkar samman Rue du Bac, Boulevard Raspail och Rue de Grenelle byggts om till ett enormt matdistrik­t där några av Frankrikes stjärnkock­ar finns represente­rade. Till höjdpunkte­rna hör en vinkällare, ett kafé med makron-mästaren Perre Hermés delikatess­er, en street food-restaurang med havets läckerhete­r samt en osthandel av Frankrikes kändaste ostmakare, Barthélémy. Öppet varje dag, från morgon till midnatt.

53-57 Rue de Grenelle beaupassag­e.fr

Smakrik israel MIZNON

Marais-favoriten, som vunnit en trogen kundkrets tack vare sina pitabröd med ratatouill­e eller boeuf bourguigno­n, grillade blomkålshu­vuden och sallader kryddade med färska örter, har fått sällskap av en andra restaurang vid trendiga Canal Saint Martin. Efter att kocken Eyal Shani öppnade sina två första Miznon i Tel Aviv har konceptet spridit sig till flera av världens hörn. Utöver Paris finns restaurang­erna i dag även i New York, Melbourne och Wien.

37 Quai de Valmy instagram.com/miznonpari­s

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden