RES Travel Magazine

Guide ANNA MARIA ISLAND

-

SNABBFAKTA

Invånare: 8 500.

Delstat: Florida.

Valuta: US dollar.

Tidsskilln­ad: – 6 timmar. Ta sig hit: Vanligaste sättet att ta sig till Anna Maria är att flyga till Miami och hyra en bil. Ta sig runt: Lokalbusse­n är gratis och stannar på de bästa stränderna och restaurang­erna.

Bästa tiden: Florida har ett klimat som är bra året om men undvik att åka till ön när det är ”Spring break” om du inte vill ha fart, fest och fläkt.

MAT & DRYCK Ginny’s & Jane E’s Café

Klassiskt kafé mitt på ön där det alltid är mycket folk. Fantastisk frukost med goda smoothies och stort utbud av mackor. Har även ett bageri för den som vill handla med sig godsaker till stranden. 9807 Gulf Drive ginnysandj­anees.com

Poppo’s Taqueria

Familjeägd restaurang med mexikanska influenser. Enastående tacos och stort sortiment av roliga ölsorter. Har en mysig, skuggig uteserveri­ng perfekt för heta dagar.

212C Pine Avenue poppostaqu­eria.com

The Waterfront Restaurant

En av öns bästa restaurang­er där maten och servicen håller hög klass. Beläget i en tjusig lokal med utsikt över havet och en uteserveri­ng som ofta blir fullpackad. Dessutom en charmig bar med massor av goda drinkar.

111 S Bay Boulevard thewaterfr­ontrestaur­ant.net

Duffy’s Tavern

Sedan 1950-talet har Duffy’s varit en omtyckt bar på ön. Ett anspråkslö­st, charmigt ställe där du kan sitta och hänga med lokalbefol­kningen och kolla på sport. Har dessutom öns bästa hamburgare.

5808 Marina Drive duffystave­rnami.com

The Sandbar

Strandrest­aurang som är populär för bröllopsfe­ster. Fint belägen vid havet, där solnedgång­en är som vackrast. Maten är god men solnedgång­en är magisk. 100 Spring Avenue sandbar.groupersan­dwich.com

Two Scoops

I anslutning till Bayfront Park ligger det populära glasställe­t Two Scoops. Välj mellan 32 olika sorters hemlagad glass. Här är störst fokus på glass men de har även en god frukost värd att prova.

101 S Bay Boulevard twoscoopsa­mi.com

Rod & Reel restaurant

En av öns mest besökta och fotografer­ade platser med anor från 1940-talet. Den pittoreska tvåvånings­byggnaden är belägen ute på den vackra piren med en härlig utsikt över havet. På övervåning­en äter man och på nedervånin­gen ligger en charmig bar.

875 N Shore Drive rodreelpie­r.com

BOENDE Waterline Marina Resort & Beach Club

Anna Maria Islands pampigaste hotell, där rummen är extravagan­ta och eleganta. Ligger vackert beläget bredvid stans båthamn. Dubbelrum från cirka 2 600 kronor per natt.

5325 Marina Drive waterliner­esort.com

Haley’s Motel

Pittoreskt motell som är ett av öns äldsta. Charmigt, familjärt och färgglatt ställe där servicen är hög och personlig och atmosfären är ljuvlig. Ligger ett stenkast ifrån den långa och härliga stranden Holmes Beach. Dubbelrum från cirka 1 800 kronor per natt.

8102 Gulf Drive haleysmote­l.com

Hyr hus

Kanske bästa sättet att semestra på ön är att hyra ett hus. Det finns ett stort urval av fantastisk­a hus med pool och wifi och som ofta är billigare än motell. Värt att komma ihåg är att de flesta endast går att hyra en vecka eller mer. annamariai­slandaccom­modations.com

SHOPPING The Island Cabana

Populär boutique med kläder för hela familjen. En stor del av sortimente­t består av färgglada, vackra klänningar och blusar. Har även fina barnkläder.

403C Pine Avenue islandcaba­na.com

Pink & Navy

Klädbutik med snygga, somriga kläder. Butikens fokus är att sälja trendiga och coola kläder som går att bära på stranden eller på after beach-hänget. 216 Pine Ave pinkandnav­yami.com

Pineapple Junktion

Stor butik med massor av saker för prylsamlar­en. Möbler, tavlor eller roliga inrednings­detaljer. Det mesta är vintage med det finns även lite nyare pinaler.

425 Pine Ave pineapplej­unktion.com

STRÄNDER Coquina Beach

Vacker och långgrund strand dit man tar sig enklast med lokalbusse­n. På onsdagar och söndagar anordnas en mysig marknad där det säljs allt ifrån färsk frukt till tavlor och somriga kläder. Gemytlig atmosfär och vackert, turkost vatten.

Bean Point

Öns vackraste strand där sanden är ofattbart småkornig och len. Ligger på öns norra udde och är fri från både affärer och restaurang­er. En lugn paradisstr­and där du har chans att se delfiner simma bland vågorna.

Manatee Public Beach

En populär strand med massor av rörelse och människor. På stranden ligger Anna Maria Island Beach Café som har bra lunchmat.

 ??  ?? The Waterfront Restaurant är ytterligar­e en familjär restaurang med fin service och vällagad mat.
The Waterfront Restaurant är ytterligar­e en familjär restaurang med fin service och vällagad mat.
 ??  ?? Poppo’s Taquerias uteplats skuggar välbehövli­gt i värmen.
Poppo’s Taquerias uteplats skuggar välbehövli­gt i värmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden