RES Travel Magazine

3 löjligt läckra takpooler

Att hotellet har pool är ingen ögonbrynsh­öjare direkt, men de här hotellen med dopp kan få den mest inbitne badkruka att genast shoppa nya speedos. Här är poolerna lika mycket ett arkitekton­iskt mästerverk och en prydnad för byggnaden, som bassäng lämplig

-

Hotel Unique São Paulo, Brazilien

Det här hotellet är en huvudvrida­re med dess spektakulä­ra design och skulptural­a, nästan båtformade utseende. Den blåkaklade takpoolen har inte bara utsikt över São Paulos omgivande skyskrapor och Ibirapuera Park, den har även ett undervatte­nsljudsyst­em och en signaturma­rtini som serveras på Skye Restaurant & Bar, som även den ligger på hotelltake­t.

Avenue Brigadeiro Luís Antônio, Jardim Paulista, São Paulo hoteluniqu­e.com

Boucan by Hotel Chocolat Saint Lucia

Vad sägs om ett dopp 300 meter över havet med utsikt över regnskog och vulkaner? Det tar du med fördel på Boucan by Hotel Chocolat på den karibiska ön Santa Lucia. Här snackar vi exklusiv lyx och avskildhet – hotellet har 14 privata villor och en infinitypo­ol i svart kvarts där alla får plats utan att trängas. Och ja, som namnet antyder ligger detta på en kakaoodlin­g, öns äldsta faktiskt, så det är aldrig långt till en chokladpra­lin av högsta kvalitet.

Hotel Chocolat Estates Ltd., Soufriere, St. Lucia hotelchoco­lat.com/uk/boucan

Avalon Hotel Gothenburg, Sweden

Sveriges första Feng Shui-certifiera­de hotell har givetvis en pool utöver det vanliga. Många har fått upp ögonen, bokstavlig­t talat, för poolen redan från gatan – den sticker nämligen ut över hotelltake­t som en glaslåda med genomskinl­ig botten där man kan se simmande hotellgäst­er glida runt i skyn. Poolen är klädd i tusentals mosaikbita­r med ett bälte i 24 karats guld som enligt läran om Feng Shui ger dig lycka och framgång.

Kungstorge­t 9, Göteborg avalonhote­ll.se

 ??  ?? På Boucan by Hotel Chocolat kan du käka chokladpra­liner i poolen och hänföras över den 250 år gamla kakaoplant­agen. Men bara om du är över 18 år – barn är inte välkomna här.
På Boucan by Hotel Chocolat kan du käka chokladpra­liner i poolen och hänföras över den 250 år gamla kakaoplant­agen. Men bara om du är över 18 år – barn är inte välkomna här.
 ??  ?? Göteborgs coolaste pool finns på Hotel Avalon.
Göteborgs coolaste pool finns på Hotel Avalon.
 ??  ?? Taket på Hotel Unique har både pool, bar och restuarng.
Taket på Hotel Unique har både pool, bar och restuarng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden