RES Travel Magazine

4 saker man måste se på karibiska paradisön

-

Dominikans­ka republiken kallas ett Karibien ”för alla plånböcker” och det är ingen överraskni­ng att allt fler svenskar hittar dit. Resmålet har allt från kritvita stränder till golfbanor i världsklas­s – det finns något för alla smaker. Här är tips på några av höjdpunkte­rna man inte får missa. VÄRLDENS VACKRASTE STRÄNDER

Om det är något man aldrig kan få för mycket av på en semester så är det fantastisk­a stränder – och det har man gott om. Här finns kritvit sand som passar både surfare och barnfamilj­er.

RID GENOM TROPISK DJUNGEL

Den dominikans­ka naturen har mycket mer att erbjuda än bara vackra stränder – resmålet är även känt för sin rika natur och stora utbud av ekoturism. Ett populärt val bland många turister är att uppleva de paradisisk­a omgivninga­rna från hästryggen. I Samaná på öns östra del kan man rida genom tropisk djungel till ett av landets högsta vattenfall, Salto El Limón. Avsluta sedan med ett dopp i det kristallbl­å vattnet.

ÖNS SYDÖSTRA KUST

Öns sydöstra kust är perfekt för soldyrkare och barnfamilj­er som vill njuta av ett dopp i det azurblå karibiska havet. Medan den norra delen av ön sträcker sig mot Atlantiska oceanen där vinden blåser upp härliga vågor för den som är ute efter bästa platsen att surfa på.

SKÅDA HAVETS JÄTTAR

Missa inte vackra Samanábukt­en – hit söker sig uppemot 3 000 valar varje år. Bukten, i den nordöstra delen av landet, är känd för att vara en av världens bästa platser för valskådnin­g. Från januari till mars kan man se de magnifika djuren dyka upp och bjuda på magplask.

 ??  ?? Den norra kusten av Dominikans­ka Republiken är perfekt för surfing.
Den norra kusten av Dominikans­ka Republiken är perfekt för surfing.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden