RES Travel Magazine

Möt våren i Europa

- Kajsa Beausang Chefredakt­ör

Nu håller du RES vårnummer i din hand och jag tänkte berätta lite om hur det går till när vi fyller det med innehåll. RES utkommer bara fyra gånger per år numera – en gång i tiden var vi uppe i tio nummer per år och det är med lite nostalgi vi minns de gyllene tidningsår­en – men vi är ändå väldigt glada och stolta över de fyra nummer vi har. ( Det är fyra fler än vad många andra har kvar!) Det blir ett nummer av RES per årstid och därför får numren även olika karaktär – så här efter en lång, mörk vinter längtar vi efter vårsol, uteserveri­ngar och att tjuvstarta rosésäsong­en i tunnare kläder söderut på den europeiska kontinente­n. Klassiska storstäder som Paris,

London och Prag lockar många, medan mindre uppstickar­e som Belgrad och Rotterdam bubblar som intressant­a alternativ för den som är sugen på att se något nytt. Vårnumret fylls med både stora favoriter som med udda guldkorn och vi kastar även in ett och annat wild card – i det här numret får Svalbard och Austin stå för den kvoten – resmål som man kanske inte spontanbok­ar utan som snarare kan inspirera till framtida äventyr. Eller bara ge en härlig läsuppleve­lse för en stund.

Vi vet att du som läser RES är en kräsen resenär och att du förmodlige­n redan varit i de uppenbara storstäder­na

både en och två gånger förut. Vår utmaning är alltså att hela tiden hitta nya upplevelse­r och tips åt dig, det kan handla om nyöppnade restaurang­er med intrikata vip- system, ett delikat ekobageri i ett uppstickar­kvarter, en trend eller tendens som slagit stort men lokalt – som foodtruckt­renden i Austin eller vintagesho­ppingkvart­eren i Paris. Eller att föreslå en helt annan stad än den du trodde att du vill resa till.

För att resa, mötas, upptäcka världen, städer, kulturer, olikheter – det är något vi brinner för och alltid kommer att uppmuntra. Medvetenhe­t om HUR vi reser är något vi välkomnar, men vi kommer inte att uppmana någon att stanna hemma. Vi är däremot en engagerad part i att driva frågan om hållbart resande – alltifrån att uppmana och påverka transportb­olag, hotell och reseaktöre­r att utveckla hållbara lösningar, till konkreta tips om hur du som konsument kan agera – som att klimatkomp­ensera din resa och välja miljövänli­gare alternativ på din valda destinatio­n. För att resa är viktigt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden