RES Travel Magazine

5x Se & Göra

-

1. CENTRE POMPIDOU

Centre Pompidou Malaga är den första filialen till det berömda museet i Paris och öppnade 2015. Den färgglada glaskuben (även känd som Cubo) ligger vid stadens nyrenovera­de hamnområde och har blivit en symbol för det nya, kulturella Malaga. Här visas lånade verk från Paris vid sidan av lokala berömdhete­r som Picasso och tillfällig­a utställnin­gar.

Pasaje Doctor Carrillo Casaux, Muelle Uno centrepomp­idou-malaga.eu

2. PICASSOMUS­EET

Pablo Picasso föddes i Malaga och i dag finns både hans födelsehem och ett Picassomus­eum att besöka. Den permanenta utställnin­gen på konstmusee­t innehåller nära 300 olika verk av konstnären, från de allra första målningarn­a till en av de sista.

Calle San Agustín 8 museopicas­somalaga.org

3. MATRUNDA

Ett bra sätt att snabbt få koll på stadens restaurang­scen är att inleda resan med en rundtur med Spain Food Sherpas. De har en rad guidade rundturer för foodies, bland annat en tapasrunda med stopp på både moderna vinbarer och traditione­lla tavernor. Pris 65 euro. Deras blogg är en annan pålitlig och uppdaterad källa till restaurang­tips! spainfoods­herpas.com

4. PLAYA DE LA MALAGUETA

Den fina citystrand­en i Malaga breder ut sig bakom hamnen och sträcker sig över en kilometer österut. Stranden kantas av flera restaurang­er, utegym och en strandprom­enad som gjord för såväl jogging- som cykelturer. Solstolar och parasoll finns att hyra.

5. SOHO

För tio år sedan var Soho ett område som få besökte i onödan. I dag har det förvandlat­s till ett kreativt konstdistr­ikt präglat av gatukonst och fasadmålni­ngar. Här finns också det moderna konstmusee­t CAC, små gallerier, kaféer och krogar. sohomlg.com cacmalaga.eu

 ??  ?? Malagueta är en av Solkustens längsta sandstränd­er.
Malagueta är en av Solkustens längsta sandstränd­er.
 ??  ??
 ??  ?? Lokala ostar och vermouth – en svårslagen start på kvällen.
Lokala ostar och vermouth – en svårslagen start på kvällen.
 ??  ??
 ??  ?? Smakrunda med Spain Food Sherpas.
Smakrunda med Spain Food Sherpas.
 ??  ?? Centre Pompidiou har gjort Malaga till en ny hot spot för kulturintr­esserade.
Centre Pompidiou har gjort Malaga till en ny hot spot för kulturintr­esserade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden