RES Travel Magazine

”Från toppen av ett berg kan du se hur stor världen är och hur bred horisonten är”

Courmayeur har blivit en idealisk destinatio­nen för att finna balans, i en miljö som kombinerar skidåkning, utmärkt mat, sport, underhålln­ing och shopping.

-

Här kan du utan tvekan njuta av den friska luften och orörda naturen, men också av en värld med citypuls och spännande kontraster. Här kan du till fullo kan uppleva italienska traditione­r och en unik atmosfär på en plats där gästfrihet­en är ett vida berömt faktum. Det är den dubbla själen av Courmayeur, som i över 250 år har varit en destinatio­n för turister från alla delar av världen, som gör att platsen är ett paradis året runt. I den lilla staden som är inbäddad bland bergen blandas gamla små stenhus med moderna byggnader och längs med stadens långa shoppingga­ta finns de stora internatio­nella varumärken­a represente­rade bredvid historiska butiker som erbjuder lokala produkter.

Det här är den perfekta platsen för att upptäcka den rena glädjen som

bergslivet bjuder på, till den spektakulä­ra kuliss som Mont Blanc utgör. Med sina 4 810 meter är Mont Blanc inte bara den högsta bergstoppe­n i Europa utan även dalens genius loci, dess identitet och skyddshelg­on, som under sommaren erbjuder bergsentus­iaster hisnande vyer och minnesvärd­a utomhusupp­levelser.

Att promenera genom de små byarna runt Courmayeur är som att åka tillbaka i tiden, här finns alla de typiska sidorna av Aostadalen­s arkitektur bevarade. Lilla Dolonne, Entrèves, la Saxe och Villair är alla små pittoreska byar är pärlor som bör upptäckas.

Courmayeur är också en perfekt destinatio­n för barn: tack vare dess natur och roliga aktivitete­r blir barnen aldrig uttråkade. Courmayeur blir under sommaren en enda stor lekplats ute i det fria.

Att välja Courmayeur som destinatio­nen för din sommarseme­ster eller som en tillflykts­ort från storstaden under en långhelg är utan tvekan ett sätt att varva ner och samla sina tankar. Här kan man till fullo uppskatta tillvaron, återupptäc­ka harmonin och vad det innebär att vara tillfreds med världen. Det här är en destinatio­n som stillar och kombinerar flera behov – den är avslappnan­de och återhämtan­de för de som gillar att promenera i skogen och genom byarna på jakt efter gamla historier. Den är definitivt uppfriskan­de, tack vare de utsökta smakerna från Aostadalen­s traditione­lla matlagning och samtidigt ger Courmayeur en adrenalink­ick, framförall­t för de som älskar sporter på höga höjder.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden