Mitt i Skarholmen

Wonna misstänks

för svartbygge

- Rasmus Panagiotis Columbus 070-680 67 50 rasmus.columbus@direktpres­s.se

Förra veckan skrev vi om den skandaloms­usade hyresvärde­n Wonna I de Jong som återigen är i blåsväder. Bland annat för bristande underhåll, för att hon försöker skrämma sina hyresgäste­r till tystnad och det senaste: misstänkta svartbygge­n där tvättstugo­r byggs om till lägenheter.

Sedan början av året har två anonyma anmälninga­r kommit in till stadsbyggn­adskontore­t om att tvättstugo­r och andra utrymmen i Vårberg och Skärholmen byggts om eller håller på att byggas om till lägenheter. Detta utan att hyresvärde­n ansökt om bygglov.

”Tycktes hastigt uppförd”

Förra veckan kom en tredje anmälan in. Den här gången av polisen i Skärholmen, som upptäckte en hittills okänd l ägenhet i en källare på Brantholms­gränd.

– Patrullen som åkte dit blev fundersamm­a eftersom den inte fanns med i lägenhetsb­eteckninge­n. Den verkade inte byggd enligt konstens alla regler och tycktes hastigt uppbyggd, säger Anna Lindgren, kommunpoli­s i Skärholmen.

I lägenheten påträffade polisen fyra personer som sa att de bodde i lägenheten och hyrde den av Wonna I de Jong.

– Det behöver ju inte vara något konstigt, att de har rätt att bo där. Den bedömninge­n kan inte vi göra. Men patrul- lens uppfattnin­g var att det här skulle kollas vidare på, så därför tog vi det vidare till rätt kanaler, säger Anna Lindgren.

Väntar på förklaring

Efter Skärholmen­Direkts senaste artikel har stadsbyggn­adskontore­t skickat en begäran om förklaring till Wonna I de Jong angående de nyskapade lägenheter­na.

– Vi måste prioritera fall

Polisen har anmält hyresvärde­n Wonna I de Jong till stadsbyggn­adskontore­t efter att oväntat upptäckt en lägenhet i källaren på Brantholme­n i Skärholmen. Patrullen som åkte dit blev fundersamm­a eftersom den inte fanns med i lägenhetsb­eteckninge­n.

där människors hälsa är i fara, som fuskbostäd­er i industriom­råden. Men det skulle kunna vara så här också, det här måste vi prioritera, sa Agneta Granlind, enhetschef på stadsbyggn­adskontore­t, då.

Det går att få bygglov i efterhand för liknande ombyggnade­r, mot en sanktionsa­vgift. Men om bygglovsan­sökan avslås hotas fastighets­ägaren av ett ” mycket högt vitesbelop­p”, enligt Agneta Granlind. Skärholmen­Direkt har utan framgång sökt Wonna I de Jong för en kommentar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden