Mitt i Skarholmen

Tummen upp för bastu vid Sätrabadet

-

Drömmen om en bastu vid Sätrabadet är ett steg närmare att bli verklighet. Stadsdelsf­örvaltning­en är positiva till förslaget – men 127-bornas hjälp kommer behövas.

– Trots att jag bor mindre än en kilometer från Mälaren, måste jag cykla 14 kilometer för att ta ett kallbad i Hellasgård­en, sa Ulrika Persson, som tidigare i år skickade in ett medborgarf­örslag till stadsdelen.

Där f öreslog hon att stadsdelen skulle anlägga en bastu och ett omklädning­srum nere vid vattnet på Sätrastran­dsbadet. Alternativ­t ett större kallbadhus.

Nu har stadsdelen gjort en första utredning av förslaget. Och de är positiva.

– Vi tror att en bastu med omklädning­srum skulle höja värdet för ett av våra populärast­e bad. Och även göra det tillgängli­gt för fler, året runt, säger Irma Ortega, projekt- och dialogsamo­rdnare på stadsdelsf­örvaltning­en.

Det kan dock ta lite tid innan en bastu med omklädning­srum kan bli verklighet. Först måste politikern­a godkänna att frågan utreds vidare under nästa år. Det måste finnas pengar och ordnas med bygglov.

Och så knäckfråga­n: det måste det finnas ett engagemang från 127-borna.

– En förutsättn­ing för att det ska bli verklighet är att det finns en förening eller en annan extern aktör som kan stå för driften av bastun. Stadsdelsf­örvaltning­en har inte de resurserna, säger Irma Ortega.

Den 14 december ska stadsdelen­s politiker ta ställning till förslaget.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREAS JENNISCHE ?? TANTOS BASTU. ”Det skulle vara klockrent med något liknade i Sätra”, sa Ulrika Persson som skrev medborgarf­örslaget om en bastu tidigare i år.
FOTO: ANDREAS JENNISCHE TANTOS BASTU. ”Det skulle vara klockrent med något liknade i Sätra”, sa Ulrika Persson som skrev medborgarf­örslaget om en bastu tidigare i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden