Mitt i Skarholmen

Stand up för Bredäng

-

Det var flera år sedan 127 hade en stand upkväll. Men nästa vecka smäller det igen – på lördag intar komikerna Ahmed Berhan och hans vänner scenen i Bredängssk­olan.

Vi vill plantera ett frö, trigga igång och motivera de ungdomar som behöver det.

– Det kommer bli en jävligt rolig kväll, med underhålln­ing och massa sköna människor från Bredäng, säger Gernas Basdas.

Han och Robin Aygun är ledare i ungdomsorg­anisatione­n

Ung Arena, som arrangerar stand upkvällen tillsamman­s med Mitt127 och Jobbtorg Unga i Skärholmen.

– Vi arrangerad­e några såna här kvällar förr i tiden. Men nu är det säkert tre år sedan det fanns någon stand up på hela södra sidan. Alla behöver ju skratta och le, i Bredäng som i alla andra orter, så nu har vi tagit tag i saken, säger Gernas Basdas.

Och nästa lördag, den 9 december, smäller det. Då intar komikern Ahmed Berhan, känd från bland annat P3-programmet Tankesmedj­an och Raw comedy club, scenen i Bredängssk­olans aula tillsamman­s med sina vänner.

Evenemange­t är gratis och öppet för alla från 16 år och uppåt.

– Målet för oss att minska klyftorna som finns i Bredäng idag, både åldersklyf­torna och de som finns mellan oss som vuxit upp här och alla nyinflytta­de och studenter. Vi vill att Bredäng ska bli som en stor familj, och det kan vi göra med skratt och leenden, säger Robin Aygun.

Och a t t ä v e n Jobbbtorge­t Unga i Skärholmen kommer finnas på plats är ingen slump. Arrangörer­na hoppas att det mitt bland skämten och gemenskape­n också uppstår nya tankar hos de yngre besökarna.

– Vi vill plantera ett frö, trigga igång och motivera de ungdomar som behöver det. När kvällen är slut kanske det är några som ser dem där och kanske bokar ett möte direkt. Eller så får de sig en tankeställ­are när de kommer och skriver in sig senare, säger Gernas Basdas.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STÅR UPP I BREDÄNG. Komikern Ahmed Berhan, känd från bland annat Tankesmedj­an och Raw comedy club, kommer till Bredäng med ett gäng vänner.
FOTO: PRIVAT STÅR UPP I BREDÄNG. Komikern Ahmed Berhan, känd från bland annat Tankesmedj­an och Raw comedy club, kommer till Bredäng med ett gäng vänner.
 ??  ?? Gernas Basdas.
Gernas Basdas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden