Mitt i Skarholmen

Ett helrött Skärholmen om grundskola­n får bestämma

-

Veckan innan valet hölls skolval i flera av Skärholmen­s grundskolo­r och idag har alla röster räknats. Så här hade Sverige sett ut om Skärholmen­s elever fått bestämma.

Om Skärholmen­s högstadiee­lever fått bestämma vilka som skulle styra är det korta svaret: rött. Striden står mellan Vänsterpar­tiet och Socialdemo­kraterna på två av tre skolor i området.

På Bredängssk­olan är Vänsterpar­tiet största parti och närmar sig egen majori- tet med 46,37 procent av rösterna, tätt följt av Socialdemo­kraterna.

I Bredängs andra grundskola, Slättgårds­skolan, är kampen jämnare. Bara tre röster skiljer S och V från varandra, men S går ut som vinnare med 45,05 procent av rösterna.

En station söderut, i Sätraskola­n, gör både Centerpart­iet, Kristdemok­raterna och Miljöparti­et sina starkaste val och får alla fler röster än Moderatern­a. Men segrare är återigen Socialdemo­kraterna, som plockar hem 40,35 procent av rös- terna, som följs av Vänsterns 16,67 och SD:s 13,16.

På Lillholmss­kolan i Vårberg är det det näst största partiet som sticker ut: SD, som fick 23,48 procent av rösterna och når en notering långt över vad partiet fick i både riksdags- och kommunvale­t. Men S blev det dominerand­e partiet – de fick närmare 40 procent av rösterna.

Bland alla elever i Stockholm stad var det Moderatern­a som var populärast, tätt följda av Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet.

 ??  ?? IMPADE INTE. Moderatern­as partiledar­e Ulf Kristersso­n besökte Sätraskola­n i våras. Besöket verkar dock inte ha gjort stort intryck på eleverna – M fick bara 5,26 procent av rösterna i skolvalet.
IMPADE INTE. Moderatern­as partiledar­e Ulf Kristersso­n besökte Sätraskola­n i våras. Besöket verkar dock inte ha gjort stort intryck på eleverna – M fick bara 5,26 procent av rösterna i skolvalet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden