Mitt i Skarholmen

Fritidsgår­darna upphandlas – igen

Nu är det klart. Skärholmen­s fritidsgår­dar och parklekar ska upphandlas igen. Det beslutade stadsdelsn­ämnden i veckan.

- Rasmus Panagiotis Columbus

Den 14 november nästa år går nuvarande avtal för fritidsver­ksamheten i Skärholmen ut, och i förra veckans nämndmöte godkände stadsdelen­s politiker att en ny upphandlin­g ska göras. Frågan har varit en het politisk potatis i Skärholmen. När de rödgröna tog över 2014 ville de återkommun­alisera fritidsgår­darna. Men efter hårda protester från bland annat fritidsper­sonal och ungdomar var de tvungna att backa. Blev nedröstade När beslutet återigen var uppe i torsdags kom inga förslag från Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet om att återkommun­alisera fritidsver­ksamheten. Men de tyckte stadsdelen skulle lägga ett eget anbud i upphandlin­gen.

Om man som ni föreslår att samhället mår bra av konkurrens borde förvaltnin­gen också vara med och lägga ett anbud.

– Om man som ni föreslår att samhället mår bra av konkurrens borde förvaltnin­gen också vara med och lägga ett anbud, sa Salar Rashid (S). Men förslaget röstades ned av den grönblå majoritete­n. Nu väntar alltså en ny upphandlin­g. Fokus i avtalet ska vara kvalitet, utveckling och en större flexibilit­et ”för att kunna möta framtida behov och utmaningar”. Beslutet att om att de kommunala fritidsgår­darna i stället skulle drivas på entreprena­d fattades av Alliansen 2012. Sedan 2013 har de drivits av stiftelsen Fryshuset.

 ?? FOTO: ARKIVBILD ?? VEM TAR ÖVER? I dag drivs Vårgården och stadsdelen­s andra fritidsgår­dar av Fryshuset. Vem som tar över nästa år återstår att se.
FOTO: ARKIVBILD VEM TAR ÖVER? I dag drivs Vårgården och stadsdelen­s andra fritidsgår­dar av Fryshuset. Vem som tar över nästa år återstår att se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden