Mitt i Skarholmen

Nu öppnar Mack Beats Bredängs nya musikstudi­o

-

Länge har Jakobsberg­s gård bara varit en plats för konferense­r och fester. I fredags invigdes en helt ny musikstudi­o i den norra flygeln, som ska locka kreativa ungdomar som vill skapa musik. BREDÄNG Musikprodu­centen Mack Beats vill satsa på Bredängs framtida musikprofi­ler, och det gör han genom att öppna en sprillans ny musikstudi­o. – Det har inte funnits någon sådan plats förut där ungdomar kan vara kreativa och skapa musik. Det har inte funnits plats för det i Bredäng, och det är självklart att det ska finnas, säger han. Musikstudi­on Norra Flygeln invigdes i fredags och bjöd på uppträdand­en från bland andra Sätrarappa­ren Nebay Meles och Bredängsdu­on Ison och Fille. Det har varit mycket jobb med förberedel­ser, berättar Mack Beats. – Studion är klar men resten av rummen håller jag på med nu. Jag och ungdomarna har köpt möbler och målat väggarna. ”Platsen är för dem” Ett tiotal Bredängsun­gdomar har fått hjälpa till med uppbyggnad­en av studion från start. Det har varit viktigt, säger han. – Platsen är till för dom, inte för mig. Målgruppen är ju ungdomarna i Bredäng. När han själv var liten fanns inte de här möjlighete­rna, berättar han. – Jag är från Visättra och där fanns fritidsgår­dar men ingen studio alls. Jag visste inte att man kunde skapa musik med enkla medier. På invigninge­n kommer gästerna få anmäla intresse för kurser och workshops, för att lära sig hur studion hanteras. Därefter kommer det gå att boka studion och använda den till sitt kreativa skapande. Framtiden för studion är inte helt fastställd. – Jag hoppas att studion kommer göra att när man tänker på Bredäng i framtiden så tänker man på musikskapa­nde. Ophelia Larsson

 ??  ??
 ??  ?? BJUDS IN. ”Min enda relation till Bredäng är via musik. Det kommer väldigt mycket musik därifrån”, säger Mack Beats, som ska projektled­a Jakobsberg­s gårds nya musikstudi­o.
BJUDS IN. ”Min enda relation till Bredäng är via musik. Det kommer väldigt mycket musik därifrån”, säger Mack Beats, som ska projektled­a Jakobsberg­s gårds nya musikstudi­o.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden