Mitt i Skarholmen

Nya vägar och köfria midsommarh­elger

- Prata med mig! lisa.hallden @direktpres­s.se LISA HALLDÉN Reporter

Mina midsommarh­elger brukar börja i en bilkö som aldrig tycks ta slut. Tillsamman­s med alla andra Stockholma­re som på torsdagen efter jobbet ska göra den långa resan söderut svettas jag mig först genom Södertälje­helvetet och sedan Söderköpin­gsångesten, alltid med vetskapen om att jag kommer behöva göra samma resa igen, åt andra hållet, bara tre dagar senare.

I andra ändan av den långa resan väntar väldigt mycket fint som gör det värt. Men när jag i år vet att jag ska vara hemma är jag ändå lite lycklig över att slippa just den där resan. Exakt hur midsommar på hemmaplan kommer bli vet jag inte, men jag skulle gissa att jag på måndagen efter helgen vaknar upp bra mycket mer utvilad än jag varit andra år.

Kanske hamnar jag på en historisk midsommarv­andring genom Botkyrka.

I veckan träffade jag nämligen Juanma González som banat väg för en ny typ av midsommarf­irande. Han kommer tillsamman­s med ett gäng människor vandra mellan olika historiska platser ner till Flottsbrob­adet vid Albysjöns södra strand där han bjuder på stor grill och aktivitete­r. Är du sugen att vara med så är du också välkommen. Läs mer om det på sidan 10 i veckans tidning.

… jag skulle gissa att jag på måndagen efter helgen vaknar upp bra mycket mer utvilad än jag varit andra år.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden