Mitt i Skarholmen

Misstänkt för dubbelmord släpptes

-

SÄTRA

Den man som greps förra veckan, misstänkt för dubbelmord­et i Sätra, har nu släppts på fri fot. Efter förhör har misstankar­na mot honom försvagats.

Det var i tisdags förra veckan som den unga mannen anhölls. Han var då skäligen misstänkt för inblandnin­g i dubbelmord­et i Sätra, vilket är den lägre misstankeg­raden.

Sedan dess har flera förhör hållits med honom. Men i fredags förra veckan, släpptes han på fri fot, något som SVT var först med att rapportera om.

– Han har varit oerhört märkt och stressad. Tyvärr har det ju tagit långt tid innan åklagaren har lyckats reda ut det här men det är klart att han är lättad nu, säger mannens advokat Slobodan Jovicic, till SVT.

Mannen är dock inte helt avskriven från misstankar, säger polisen till SVT.

När Skärholmen­Direkt når Tove Kullberg, åklagare i ärendet, är hon förtegen.

– Jag kan inte kommentera något mer än att misstankar­na mot mannen har försvagats av förhören som har hållits, säger hon.

Vad betyder det här för utredninge­n? Är ni tillbaka på ruta ett igen?

– Vad det betyder för utredninge­n vill jag inte gå in närmare på.

Det var på eftermidda­gen den 11 april som polisen kallades till Sätra. I ett källarutry­mme i ett bostadshus nära Sätra centrum hade två livlösa unga män hittats.

På plats kunde polisen konstatera att de två männen, 18 och 20 år gamla, var avlidna. Två dagar efter mordet på de två unga männen sköts ytterligar­e en man i 20-årsåldern till döds i Sätra.

Rasmus Panagiotis Columbus

Han har varit oerhört märkt och stressad.

 ?? FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS ?? SKAKADE OMRÅDET. Det var den 11 april som två unga män hittades skjutna i ett källarförr­åd i Sätra.
FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS SKAKADE OMRÅDET. Det var den 11 april som två unga män hittades skjutna i ett källarförr­åd i Sätra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden