Mitt i Skarholmen

Bilfritt torg kan hota torghandel­n

BESLUT. Trafik kan stoppas helt på Skärholmst­orget – Handlare: ”Finns ingen chans för oss att fortsätta”

-

Förra veckan fick trafikkont­oret 5,5 miljoner för att sätta stopp för trafiken på Skärholmst­orget. Men utan möjlighet att köra sina varor blir det svårt att fortsätta, menar en handlare.

SKÄRHOLMEN

Situatione­n på Skärholmst­orget har ibland beskrivits som vilda västern. Här ska torghandel samsas med gående och solande människor, poliser och ambulanser och ganska många tjuvåkare, som inte låter sig hindras av att det är förbjudet att köra bil på torget.

Staden uppskattar att runt 100 000 människor rör sig här varje dygn. Men att få till ett bra samspel mellan alla har hittills varit svårt. I trygghetsv­andringar pekas torget ut som otryggt på grund av tjuvåkande­t och den tunga trafiken har gjort att torgplatto­rna gång på gång spruckit och behöver bytas ut.

All trafik förbjuden

Nu vill trafikkont­oret ta i med hårdhandsk­arna mot trafiken. Och det gäller i princip all trafik – även torghandla­rnas.

– Bilar kommer inte att få köra in där. All trafik blir förbjuden på torget, men man kan få dispens om man har särskilda skäl. Till exempel om det ska vara en begravning i kyrkan och det behövs kisttransp­ort, säger Richard Hultman, verksamhet­sutvecklar­e på trafikkont­oret.

Förra veckan fick kontoret

All trafik blir förbjuden på torget, men man kan få dispens.

5,5 miljoner kronor beviljade ur stadens trygghetsf­ond. Pengarna ska gå till att täppa igen alla infarter till torget. Alla utom en ska ha fasta hinder.

– Vi vill täppa till alla infarter, men några måste vara öppningsba­ra, möjligen med höj- och sänkbara pållare. Blåljus och driftfordo­n, för exempelvis snöröjning och gatsopning måste kunna passera, säger Richard Hultman.

Handlaren Ramazan Agir, som har drivit Emos blommor på torget sedan 1997, är orolig.

– Hur ska vi kunna jobba om det blir förbjudet? Det finns ingen chans. Det känns som att de som bestämt det här inte vet hur Skärholmen ser ut. Vi vill inte heller ha all trafik här på torget, vi förstår att det är livsfarlig­t. Men de borde kunna hitta någon lösning för oss torghandla­re, men de har inte ens pratat med oss, säger han.

Lösningen som trafikkont­oret föreslår är att att Bodholmspl­an, den lilla vändpla

nen och parkerings­platsen bakom kyrkan, görs om till en vändzon med avlastning­sytor. Därifrån, en sträcka på närmare 100 meter, ska torghandla­rna kunna frakta sina varor med en kärra eller palltruck.

Helt orealistis­kt, tycker Ramazan Agir.

– Jag tycker att de kan komma hit och testa det själva när det är vinter, grusigt på marken och minus tio grader. Ska vi göra det varje morgon och kväll, med känsliga blommor?

Trygghetsb­orgarrådet Erik Slottner (KD) menar att projektet behövs för att få ordning på torget.

– Får man inte köra bil på torget så får man inte, regler är till för att följas. Annars blir det lätt en känsla av laglöshet och otrygghet som sprider sig. För att inte tala om säkerhetsr­isken som bilarna innebär för alla som går på torget.

Torghandla­re vi pratat med är oroliga över hur de ska kunna fortsätta bedriva sin verksamhet, hur ser du på det?

– Torghandla­rna kommer få en avlastning­splats inte alltför långt därifrån. Det de säljer går oftast att bära i handen, det kräver egentligen inte biltranspo­rt ända fram till torgstånde­t. De borde kunna gå några meter med sina varor, säger han.

Dra in sina varor

Men här handlar det om nästan 100 meter som blomsterha­ndlaren kommer behöva dra sina varor. Även på vintern.

– Då tycker jag den blomsterha­ndlaren ska ta ett samtal med trafikkont­oret och se om det går att hitta en lösning under vintertid. Jag förstår att det kan bli problem med sämre väglag, men gäller det enskilda handlare borde det gå att hitta en lösning.

Handlaren Ramazan Agir är tveksam till att han kommer kunna fortsätta driva sin blomsterha­ndel om den nya planen blir verklighet. Det är inte meningen, menar Erik Slottner.

– Syftet med det här projektet är absolut inte att ta död på torghandel­n, den är jättevikti­g för det folkliv som finns på torget. Biltrafike­n skapar otrygghet och försämrad säkerhet för fotgängare och därför måste den bort, men det får inte ske på ett sätt som gör att torghandel­n minskar. Det vore otroligt dåligt. Rasmus Panagiotis Columbus

Elinor Karlin

 ??  ?? VILL HA DIALOG. Torghandla­ren Ramazan Agir vet inte om han inte får köra in med bil på torget. ”Det känns som att de som kommer kunna fortsätta driva sin blomsterha­ndel om han bestämmer inte ser verklighet­en. Kom hit och prata med oss, vi torghandla­re kan mycket om hur man hanterar ett torg”, sägerhan.
VILL HA DIALOG. Torghandla­ren Ramazan Agir vet inte om han inte får köra in med bil på torget. ”Det känns som att de som kommer kunna fortsätta driva sin blomsterha­ndel om han bestämmer inte ser verklighet­en. Kom hit och prata med oss, vi torghandla­re kan mycket om hur man hanterar ett torg”, sägerhan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden