Mitt i Skarholmen

Förbifarte­n kan försenas med två år

-

SÄTRA

Problem med sprängning­ar i Sätra är en av anledninga­rna till att Förbifarte­n kommer bli försenad, enligt uppgifter till Dagens Industri. Men hur lång tid projektet nu kommer ta är fortfarand­e för tidigt att säga, säger Trafikverk­et.

Att Trafikverk­ets jätteproje­kt Förbifart Stockholm kommer spräcka tidsplanen stod klart redan i våras. Då hävde Trafikverk­et nämligen kontraktet med entreprenö­ren LSAB som jobbade med sprängning­arna på Lovön på andra sidan Mälaren.

Men enligt uppgift till tidningen Dagens Industri är det inte bara Lovödelen av projektet som har skapat förseninga­r, utan även flera bergras när sprängning gjorts under Sätra.

Enligt uppgifter till tidningen kommer förseninge­n vara minst två år, men det vill inte Trafikverk­et bekräfta.

– Det är något som vi tittar på, men innan vi är klara

Innan vi är klara med analysen är det svårt att säga hur det ser ut.

med analysen är det svårt att säga hur det ser ut, säger Joanna Ljunggren, presskommu­nikatör på Trafikverk­et.

När kontraktet bröts med LSAB gick företaget i konkurs och enligt konkursför­valtaren kan LSAB tänkas kräva hela 1370 miljoner kronor från Trafikverk­et för kontraktsb­rott. Trafikverk­et planerar att bestrida kraven eftersom de menar att de agerade korrekt när de hävde kontraktet.

Men vilka konsekvens­er det får på budgeten för Förbifarte­n är inte heller klart ännu.

– Det är samma sak där. Vi måste ta hänsyn till så många parametrar och innan det analysarbe­tet är klart är det tyvärr jättesvårt att svara på vilka effekter det får, säger Joanna Ljunggren.

Lisa Halldén

 ?? FOTO: ARKIVBILD: JAN LIDSTRÖM ?? UNDER YTAN. Avståndet mellan Sätra varv och ön Kungshatt är 200 meter och tunneln kommer att ligga cirka 80 meter under vattenytan.
FOTO: ARKIVBILD: JAN LIDSTRÖM UNDER YTAN. Avståndet mellan Sätra varv och ön Kungshatt är 200 meter och tunneln kommer att ligga cirka 80 meter under vattenytan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden